Ana SayfaSağlıkHastalıkVaris Ülseri Nasıl Tedavi Edilir?

Varis Ülseri Nasıl Tedavi Edilir?

Varis tedavi etmek amacıyla en doğru yol cerrahi müdahaledir. Ancak yine de varis ülserinin yol açtığı ağrıyı azaltmak için ev ilaçları veya yaşam tarzı değişiklikleri yaşanmaktadır.

Varisli damarlarınız çok ciddi ve çok acı verici değilse, aile terapisi size hiç sahip olmadığınız mutluluğu hissettirebilir. Sonsuza kadar varisli damarlardan kurtulmak istiyorsanız, ameliyat şarttır. Uzun süre ayakta durmaktan veya oturmaktan kaçının. Bacaklarınızı çok uzun süre tek pozisyonda tutmak kan akışını azaltacaktır. Karşılaştırıldığında, genellikle aktif bacaklar iyi kan dolaşımını koruyabilir. Pozisyonu her 30 dakikada bir değiştirin. Ofiste yürüyüş yapılmalı ya da ayakta durulmaktadır.

Ayaklarınızı Havaya Neden Kaldırmak Gereklidir?

Mümkünse, kan dolaşımını iyileştirmek için ayaklarınızı başka bir sandalyeye koymakta fayda vardır. Bunu yaptığınızda, ayaklarınızı kalp seviyesinin üzerinde tutmak için bacaklarınızı mümkün olduğunca kaldırın. Uyurken bacaklarınızı da kaldırınız. Ayaklarınızı yukarı kaldırın ve uzanıp otururken onlara ihtiyacınız olmaktadır. Yüksek topuklu ayakkabılar ve sıkı kıyafetler giymekten kaçının. Bu iki şey kan damarlarınızdan kanın geçmesini zorlaştırabilir. Varisli ülseri azaltmak istiyorsanız tedavi önemli bir adımdır. Düşük topuklu ayakkabılar baldır kaslarınızı daha güçlü ve varisli damarları rahatlatmak için iyi gelmektedir.

Varis Hastalığına Zararı Olan Ürünler

Varisli ülserden nasıl kurtulmalıyız, gerekirse kilo vermeyi deneyin. Eğer aşırı kilolu veya obez iseniz, büyük ölçüde, bacak basıncını azaltmak varis sıklığını azaltabilmektedir. Diyetinizi kontrol ederseniz, kilo vermenin doğal bir şey olduğunu ve çok çalışmanıza gerek olmadığını göreceksiniz. Biraz daha yardıma ihtiyacınız varsa, bir kilo kaybı planı için doktorunuza danışın. Sigarayı bırakın ve tüketilen alkol miktarını sınırlayın. Tütün ve alkol, tansiyon için iyi değildir, bu nedenle bunları azaltmak, varisli damarları azaltmaya yardımcı olabilmektedir. Alkol kan damarlarınızın genişlemesine neden olabilir, bu da varis damarlarını kötüleştirebilir. Ara sıra içmek zarar vermeyebilir. Sigara içmek kan basıncı ile doğrudan ilişkilidir. Eğer varisli damarlardan kurtulmak istiyorsanız, sigarayı bırakmak gereklidir.

Varis Ülserinde Cerrahi Müdahale

Ameliyat sırasında, doktor damar içine özel bir kimyasal enjekte etmek için iğne kullanır, bu da damarın genişlemesine, sertleşmesine ve sonunda tamamen kapanmasına neden olabilir. Kan akışı tamamen durur ve sonunda bir yara olur ve görünürde kaybolur. Anestezi gerekli değildir. Ancak birden fazla tedaviye sahip olmanız gerekebilir. Her 4-6 haftada bir yapılır. Ayrıca örümcek damarları ve küçük damarlar için mikro cerrahi tedavisi de vardır. Bu tedavilerden sonra olumlu sonuçlar elde edilir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version