Ana SayfaSağlıkBitkisel TedaviVücuttaki Parazitler İçin Bitkisel Çözümler

Vücuttaki Parazitler İçin Bitkisel Çözümler

Amerikalıların% 85'inden fazlasının iç parazitlerle ilgili bir problemi olduğunu biliyor musunuz? Bu organizmalar, konakçı organizmanın içinde veya üzerinde yaşamakta ve konakçıdan yararlanarak geçinmektedirler.

Fatma Sezer
Fatma Sezer
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Kan parazitleri, koksidya (1) ve solucanlar gibi iç parazitler, vücudun içinde yaşar ve kan ve gıdadan beslenir ve çeşitli boyutlarda ve şekillerde olabilir.

Tedavi edilmezse, birçok sağlık sorununa yol açarlar.

Bazı parazitler yumurta bırakırlar ve uykusuzluk, sinirlilik ve kaşıntıya neden olurlar, diğerleri kırmızı kan hücrelerinden beslendiklerinde anemiye yol açarlar ve ayrıca yiyeceklerinizi yiyen ve sizi aç bırakan ancak kilo almanızı engelleyen bazı özellikleri vardır.

Aşağıdakiler bağırsak parazitlerinin vücuda girmesini sağlayan en yaygın faktörlerdir.

Kötü hijyen Kötü sağlık hizmetleri Uluslararası seyahat Zayıf bağışıklık sistemi Parazit olduğu bilinen bir alanda yaşamak veya orayı ziyaret etmek

Parazitler, herhangi bir semptom ortaya çıkmadan yıllar boyunca bağırsaklarda gelişebilir. Ancak, meydana geldiklerinde, bunlar en yaygın olan belirtilerdir:

İşte Vucüdunuzda Parazit Olduğunun Belirtileri

Kilo kaybı Şişkinlik ve gaz İshal Yorgunluk Karın ağrısı Mide ağrısı ve hassasiyet Mide bulantısı ya da kusma Dışkınızda solucan çıkması

İç parazitlerin oluşumu sayısız ciddi sağlık sorunlarına yol açar.

Vücuttaki Parazitler İçin Bitkisel Çözümler

Parazitleri doğal ve güvenli bir şekilde tedavi etmek için, aşağıdaki en etkili şifalı bitkiyi kullanabilirsiniz:

1. Kekik

Kekik, timus bezini uyarmada son derece etkilidir ve antibakteriyel özellikleri, vücudun doğal savunma sistemini uyandırırken parazitlerin büyümesini engeller. Kekik ayrıca bağırsak mikroorganizmalarını da öldürür.

2. Sarımsak

Sarımsak, iç parazitlerin tedavisinde mükemmel olan güçlü antifungal özelliklere sahiptir. Zararlı mikroorganizmaları öldürür ve vücuttan ağır metallerin alınmasını uyarır. Bu güçlü sebze ayrıca pire, keneler ve sivrisinekleri kaçırır.

3. Siyah Ceviz

Siyah ceviz kabukları ve cevizin kendisi kan ve bağırsakları temizler ve mantar enfeksiyonlarını tedavi eder. Siyah ceviz kabuğu suyu içmeli veya iç parazitleri yok etmek için sıvı kullanmalısınız.

4. Diatomalı Toprak (2)

Gıda dereceli diyatomeli toprak metil civa, E. Coli, virüsler ve endotoksinleri emer ve ayrıca bağırsak parazitlerini öldürür, vücudu detoksifiye eder ve bağırsak florasını düzenler.

5. Pelin Otu

Mide sorunlarının tedavisinde parlak sarı-yeşil çiçekler ve pelin yaprakları yaygın olarak kullanılmaktadır. Antimikrobiyal özellikleri enfeksiyonları temizler ve bağırsak solucanlarını tedavi eder. Ancak, hamile kadınlar ve emziren anneler için tavsiye edilmez.

6. Karanfil

Karanfil yumurtaları tamamen yok edebilen tek bitkidir. Karanfil uçucu yağının antibakteriyel, antiviral ve anti-fungal özellikleri, bağırsak yolunda solucan yumurtaların tahrip edilmesiyle iç parazitleri yok eder. Pelin ve kara ceviz ile karıştırıldığında daha da etkilidir.

7. Kekik Yağı

Kekik yağı güçlü antibakteriyel, antifungal, antiparaziter ve antiviral özelliklere sahiptir. Serbest radikal hasarını önleyen ve bağırsak sisteminde mikrobiyal ortamı sıfırlayan antioksidanlar bakımından yüksektir.

NOTLAR:

1 – Koksidiya (Coccidiasina), apikampleksan sınıfı Conoidasida’ya ait mikroskobik, spor oluşturucu, tek hücreli zorunlu hücre içi parazitlerin bir alt sınıfıdır. Zorunlu hücre içi parazitler olarak, bir hayvan hücresinde yaşamalı ve çoğalmalıdırlar.

2- Diatomalı Toprak: Fosil kalıntılarından oluşan yumuşak, ufalanabilir, gözenekli bir çökel tortu, diyatom kalıntılarıdır.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!