Ana SayfaDekorasyonKöşe Koltuk Takımı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köşe Koltuk Takımı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Peki Köşe koltuk takımı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Öncelikli olarak köşe takımı satın alırken ilk dikkat etmeniz...

Son zamanların trend mobilyası olan köşe takımları hemen hemen evin her odasında kullanılabiliyor. Yemek odasında, salonda ve hatta mutfakta bile birbirinden hem şık hem de modern köşe takımlarını görmek mümkün. Çoğunlukla yeni evli çiftlerin tercihi olan köşe koltuk takımı küçük evlerde yaşayan kişilerinde imdadına yetişiyor. Peki Köşe koltuk takımı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Öncelikli olarak köşe takımı satın alırken ilk dikkat etmeniz gereken husus mobilyanın rahatlığıdır. Köşe takımının arka kısmında tasarım dışında çıkıntısı olmayan, oturma bölümü ideal genişlikte tasarlanmış köşe takımlarının tercih edilmesi gerekir. Bunun yanı sıra iskelet bölümü ve köşe dönüşlerinin de kullanılan kumaş ile düzgün bir şekilde kaplanmış olmasına ve potluk olmamasına dikkat edilmelidir.

Köşe Koltuk Takımı Almanın Püf Noktaları Nelerdir?

Köşeli mobilyalarda köşe kısımların düzgün bir şekilde birleştirilmiş olması gerekir. Köşe takımların arasında aralık kalması mobilyanın kısa bir süre içerisinde deform olmasına neden olur. Bunun yanı sıra dikiş ve biyelerin de düzgün bir görünüm sergilemesi gerekir. Bazı köşe takımlarının parçaları çıkarılabilir kumaşlardan tasarlanmaktadır. Bu sebep ile kumaşa yırtılmayacak kadar esneklik kazandırılmış olması lazım. Köşe takımı satın alırken kollar ve kanatlar daha yakından incelenmelidir. Koltuğun kolları ve ya kanatlarının ideal yükseklikte olup olmadığı yakından incelenmelidir. Ayrıca kumaş kaplanmış ise kolların ve kanatların yeteri kadar doldurulmuş olup olmadığına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde kısa süre içerisinde çökme meydana gelebilir. Köşe takımı imalatında kullanılan ağacı öğrenin. Bunun yanı sıra parçaların birleştirilmesi için hangi malzemelerin kullanıldığı mutlaka öğrenilmelidir.

Desenli Köşe Takımı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Desenli köşe takımı satın alacaksanız, desenlerin ortalanmış olmasına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda desenler ile koltukta kullanılan ahşabın rengi arasında bir uyum olmalıdır. Uyumsuz olan desen ve ahşap rengi nahoş bir görüntü sergiler. Çizgili desenlerin kullanıldığı köşe takımlarında çizginin izlediği yol ile dikişlerin izlediği yol paralel olmalıdır. Dikişler çok kalın çizgiler ise çok ince olmamalıdır. Dikişlerde kullanılan ipin kalınlığına da ayrıca dikkat edilmelidir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version