Ana SayfaDekorasyonKitaplık Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Kitaplık Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Evinizin her köşesine ve iş yerinize tercih edebileceğiniz kitaplık dekorasyonu nasıl olmalıdır? En güzel kitaplık modelleri ve örnek dekorasyonlar.

Kitaplık dekorasyonu nasıl olmalı, konusunda öncelikle kitaplığı yerleştireceğiniz alanı seçmeniz gerekir. Salonda küçük bir kitaplık alanı yaratabilir ya da yatak odanızda kitaplık dekorasyonu yapabilirsiniz. Ayrıca, çalışma odası olanlar tabii ki kitaplık düzenini çalışma odalarına dahil edecektir. Fakat, size özel kitaplık alanı olabildiği gibi evinizin genel dekorasyonu doğrultusunda, salon ya da koridor alanınıza ya da evin farklı alanlarına küçük kitaplık alanları oluşturabilirsiniz. Böylelikle kitaplıklar dahilinde, kitap dekorasyonları ile evin kültürel değerini ve kişisel zevkinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Tabii kişinin bireysel zevkleri ya da iş hayatı doğrultusunda değişkenlik gösterecektir.

Kitaplık Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Kitaplık dekorasyonu, genel olarak bakıldığında küçük detaylar ile evinizin ya da odanızın daha hoş bir görselliğe sahip olmasını sağlar. Odanıza yerleştirdiğiniz kitaplık dekoru ile kitaplarınızı yerleştirebilir, ardından belirli alanlarına ya da süsler için boş alanlarına, vazo veya zevkinize göre dekoratif ürünler yerleştirebilirsiniz. Kitaplığınızın boyutları doğrultusunda, kişisel zevklerinizi yansıtan detaylara daha fazla yer verebilirsiniz. Sadece kitaplarınızı yerleştirmek yerine, küçük detaylar ile harika görseller yapmanız mümkündür.

Kitaplık Dekorasyonu

Kitaplık dekorasyonu evin ya da ofisinizin farklı bölümlerine yapabileceğiniz hoş dekorasyonlardır. Evin salon bölümüne, koridor alanına, yatak odalarına, çalışma odalarına hemen hemen her alana dahil edebileceğiniz dekorasyon türüdür. Kitaplık dekorasyonları ve kitaplar ile evinize kültür katabilir ve kişisel zevklerinizi yansıtabilirsiniz. Kitaplık modelleri günümüzde oldukça farklı boyutlara sahiptir. Birbirinden özel kitaplık modelleri arasından zevkinize uyum sağlayan özel tasarımlar ile evinize hoşluk katabilirsiniz. Tabii ki kişiye özel mobilya tasarımı yapan kişiler aracılığı ile dilerseniz, zevkinize uygun kitaplık modeli de tasarlatabilirsiniz. Böylece kitaplık alanınızı daha da genişletebilirsiniz. Çalışma odası ya da yatak odanız içinde duvarınızın bir bölümünü tamamen kitaplık yaptırabilirsiniz. Böylece dekoratif ürünleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

kitaplık dekorasyonu

Kitap Düzeni Nasıl Olmalı Kitaplık Dekorasyonu

Kitaplığınızın boyutları doğrultusunda; kitaplarınızı kitabın konu alanlarına göre bölümlere ayırarak, bir dizilim sağlayabilirsiniz. Böylece kitaplığın genel görünümünde düzen sağlarken, görsel güzellik de oluşturmuş olursunuz. Kitaplarınızı yerleştirirken, karışık bir şekilde değil de alanlarına göre ayırmalısınız. Böylece, genel bir düzen de oluşturmuş olursunuz. Daha sonra ise kitaplığınızın boş bölümlerine dekoratif eşyalar ekleyerek, kitaplık dekorasyonu için küçük bir dokunuş katabilirsiniz.

Kitaplık dekorasyonunuza ekleyebileceğiniz dekoratif ürünler:

  • Vazolar, küçük heykeller, çiçek türleri, aydınlatıcılar-abajur vb. kitaplık modeli ve boyutuna göre; dekoratif ürünlerinizi çoğaltabilirsiniz.

Dekoratif ürünleri, kişisel zevkiniz doğrultusunda genişletmeniz tabii ki mümkündür. Birbirinden özel tasarım ürünler ile kitaplıklarınızı tamamlayabilirsiniz.

Çalışma Odası Kitaplık Dekorasyonu

Çalışma odalarında kitaplıkların düzeni ve yerleşimi tabii ki ön plana çıkar. Duvar bölümünün tek bir bölümüne ya da tüm duvarları, kitaplıklar ile dekora edebilirsiniz. Çalışma masası ve mobilya takımını da aynı şekilde odanın orta bölümüne ya da bir kitaplık alanınızın hemen önüne yerleştirebilirsiniz. Kitaplık modelleri, birbirinden özel dizayn modelleri ile öne çıkar. Çalışma odanıza farklı bir tarz katmak için, kitaplık dizaynınızı bu yönde yapabilirsiniz. Kitapları, dekoratif ürünler ile tamamladığınızda çalışma odanızın görsel güzelliğinizde sağlamış olursunuz. Dekoratif ürünlerin renk uyumlarında, odanın genel düzenine göre yapabilirsiniz.

Dekorasyonda Dikkat Edilmesi Gerekilen Noktalar

Dekorasyon herkesin ev hayatında ya da iş yerinde ön plana çıkar. Yeni bir ev aldığınızda veya var olan evinizin mevcut dekorasyonunda küçük değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Başlangıçta zor gibi görünse de yaratıcı fikirler eşliğinde oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ev ortamına farklı bir ambiyans veren şey tabii ki dekorasyondur. Her ne kadar eşyalar hoş ve şık olsa da doğru ve uyumlu şekilde yerleştirilmez ise genel uyumu sağlayamazsınız. Böylece şık bir dekorasyon göze çarpmaz. Şık ve hoş bir ambiyansa sahip olmak için, dekorasyonda dikkat edilmesi gerekilen noktalar ön plana çıkar. Kitaplık dekorasyonu ya da herhangi bir eşyanın dekorasyon aşamasında, bu kurallara dikkat etmek gerekir.

  • Kitaplık yerleştireceğiniz odanın boyutları; büyük ya da küçük olması, şekli. Böylece odanın ölçülerine uyum sağlayacak şekilde kitaplık tercihinde bulunabilirsiniz. Aynı şekil de odanın şekli kara veya dikdörtgen vb. durumlarına göre, kitaplığı yerleştireceğiniz alanı belirleyebilirsiniz.
  • Kitaplığın diğer eşyalar ile uyumlu olması. Rengi , malzemesi; eşyalarınızda ağır basan renk tonuna göre belirleyebilir ve eşyalarınızın; klasik, modern tarzı doğrultusunda kitaplık modelini belirleyebilirsiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version