Ana SayfaSağlıkHamilelikHamilelikte Şekeri Düşüren Yiyecekler

Hamilelikte Şekeri Düşüren Yiyecekler

Hamilelikte şeker rahatsızlığı büyük önem taşıyor. Peki, şeker hastaları veya şeker yükselmesi yaşayanlar şekeri düşüren hangi yiyecekler iyi gelir?

Hamilelik sürecinde iyi beslenmek ve gerekli bakımı yapmak önemlidir. Bebeğin, annenin sağlıklı bir bünyeye sahip olması oldukça önem taşır. Bu nedenle sağlıksız besinler asla tüketilmemeli ve olabildiğince doğal besinler ile beslenilmelidir. Bu süreçte anne eğer şeker hastası sorunu yaşıyorsa, buna göre beslenmeli ve hamilelikte şekeri düşüren yiyecekler doğrultusunda beslenmesine dikkat etmelidir. Ayrıca hamile kadınların yemek öğünlerini atlamadan yemeklerini düzenli bir şekilde yemeleri gerekir. Ara öğünler ile vitamin ve sağlıklı beslenmelerini desteklemeleri önemlidir.

Hamilelikte Şekeri Düşüren Besinler

Hamilelikte şekeri düşüren yiyecekler arasında; yağsız, şekersiz besinler yer alır. Ayrıca işlenmiş-kimyasal gıdalardan tamamen uzak bir diyet programı uygulanır. Anneye şeker hastalığı teşhisi konursa, gerekli görüldüğünde insülin tedavi süreci de yaşanabilir. Ayrıca egzersizler ve spor özellikle tavsiye edilir. Beslenme düzenine şekersiz ve yağsız besinler dahil edilir. Karbonhidratlar bebeğin gelişiminde katkı sağladığı için, annenin öğünlerinden çıkarılmaz. Onun yerine, kompleks karbonhidratlar tavsiye edilir; tam tahıllı taneler, kepekli pirinç, makarna, bulgur, tam buğday ekmekler, çavdar, yulaf gibi besinler önerilir.

Hamilelikte şekeri düşüren yiyecekler arasında, kan şekerini düzenleme özelliğine sahip posalar yer alır. Posa, dahilinde yenilen karbonhidratların kan şekeri seviyesini de azaltıcı etkisi bulunur. Bu nedenle hamile kadınlara, kan şekeri yaşayanların diyetlerine eklenir. Kan şekerinin hızla yükselmesini azaltıcı etkisi bulunur. Bu nedenle, kalori değer az olan, ama vitamin ve mineral, posa açısından zengin içerikli sebzeler mutlaka yemek öğünlerine dahil edilmelidir. Karbonhidrat seçiminde de posa açısından zengin içerikli besinler tercih edilmelidir. Tam buğdaylı ekmekler, çavdar, bulgur, meyve gibi besinlere özellikle yemeklerde yer verilmelidir. Ayrıca, kan şekerinin yükselmesi veya düşmesi durumuna göre, şekeri olan hamile kadınların düzenli bir şekilde doktor kontrolünden geçmesi gerekir. Kan şekerinin oranı ölçülmeli ve bu doğrultuda gerekli önlemler alınmalıdır.

Hamilelikte Şekeri Düşüren Yiyecekler Neler?

Hamilelikte şekeri düşüren yiyecekler ile normal süreçte şekeri düşüren yiyecekler biraz değişkenlik gösterebilir. Hamile olan kadınların, şekeri düşüren her besini tercih etmemeleri gerekir. Çünkü içinde bulundukları durumda bebeğe zarar verebilirler. Bazı besinler hamilelik sürecinde yan etkilere sebep olmaktadır. Bu nedenle hamilelik sürecinde, her kadın içinde bulunduğu duruma göre kişiye özel diyet-beslenme programı hakkında doktoru ile görüşebilir. Fakat genel olarak önerilen yiyecekler tabii ki sağlıklı ve posalı besinlerdir.

hamilelikte şeker

Hamilelikte şekeri düşüren yiyecekler arasında; hamile kadınlara karbonhidrattan uzaklaşması tavsiye edilemez. Çünkü, bebeklerin gelişme evresinde karbonhidratlar önem taşır. Bu nedenle kan şekerini düşüren ve dengeleyen; posalı besinler özellikle yemek öğünlerine dahil edilmesi önerilir. Ayrıca; karbonhidrat seçiminde de posa açısından zengin olması önerilir. Böylelikle posalı besinler, karbonhidratların yol açabileceği zararları da önlemiş olur.  Hamile kadınların beslenme düzenleri, tamamen sağlıklı ve doğal besinler dahilinde olmalıdır. Olabildiğince, vitamin ve mineral açısından zengin içerikli besinler tavsiye edilir.

Hamilelikte Şekeri Düşüren Yiyecekler

Hamilelikte şekeri düşüren yiyecekler dahilinde şeker sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz. Posalı besinler; şekeri dengeleyen ve düşüren özelliği ile hamile kadınlara özellikle tavsiye edilir. Posalı besinler; sebzeler, tam buğdaylı ekmekler, çavdar, bulgur, meyve gibi besinleri mutlaka beslenme öğünlerinize dahil etmeniz gerekir. Bol posalı besinler ve kompleks karbonhidratlar besinler özellikle tavsiye edilir. Ayrıca yaşam tarzınıza, egzersiz hareketleri dahil etmenizde önem taşır. Gün içinde bol miktarda su tüketmekte oldukça önemlidir. Şekerli ve yağlı besinlerden uzak durmaya çalışın. Şekeri, doğal meyve ve sebzelerden karşılamaya özen gösterin. Yemek öğünleri asla kaçırılmamalı ve tabii ki ara öğünlere de aynı özen gösterilmelidir.

Şeker rahatsızlığınız doğrultusunda, diyet programınız sosyal yaşamanıza uyum sağlayan ve sizi tatmin eden ölçüde ayarlanmalıdır. Hamilelik sürecinde; şekeri olan hamile kadınların beslenme ve yaşam tarzlarına ekstra özen göstermeleri gerekir. Hamilelik süreci normalde gerekli özen gerektiren bir süreçtir Fakat kan şekerinin düşmesi ve özellikle yükselmesi ciddi sorunlara yol açabileceği için hassasiyetle yaklaşılmalıdır. Bu nedenle gerekli önlemler alınmalı ve diyet programına uyum sağlanmalıdır. Hamile kadınlarında en büyük hataları, her şeyi fazla miktarda tüketmeleridir. Fakat, bebeğin gelişimi için yeteri kadar vitamini ve minerali karşılamak yeterlidir. Bu nedenle sağlıklı beslenme düzeninden şaşmalı ve sağlıklı-dengeli beslenmek ön planda olmalıdır.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version