Ana SayfaSağlıkGençleşmenize Yardımcı Olabilecek Kürleri İnceledik

Gençleşmenize Yardımcı Olabilecek Kürleri İnceledik

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun gençleşmeye yardımcı olacağını düşündüğü ve vazgeçemediği üç kürü var. ‘Maydanoz-limon kürü’, ‘lahana kürü’ ve ‘kiraz çöpü-limon kürü’ uygulamalarını yılda 3 kez gerçekleştiren Saraçoğlu’na göre bu uygulamaların sonucunda vücuttaki toksinler atılıyor, cilde tazelik geliyor ve gençleşme sağlanıyor.

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu vazgeçilmez bitkisel mucizelerini Vatan gazetesi muhabirleri ile paylaştı. Bu mucize uygulamalar hem genç kalmak hem de sağlıklı olabilmek için mutlaka uygulanmalı…

Vatan gazetesinde yer alan haberin detayları şu şekilde:

Kahvaltıdan Yarım Saat Önce Maydanoz-Limon

“Yılda üç kere maydanoz-limon kürü uygulanabilir. 15-16 adet saplı maydanozu mutfak robotuna attıktan sonra üzerine iki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ile yarım bardak su ilave edin; iyice karıştırın. Maydanoz-limon kürünü yaklaşık 2 hafta boyunca sabah kahvaltısından en az yarım saat önce aç karnına uygulamanız gerekiyor. Her seferinde taze besinler kullanmanız öneriliyor. 4-5 ay sonra söz konusu kürü tekrarlayabilirsiniz.

Ancak kür uygulanırken dikkate alınması gereken çeşitli faktörler bulunuyor. Örneğin; iri yapraklı, iri saplı ve dallı olan büyük maydanozları ne kür amacıyla salatada ne de yemeklerde kullanmamak gerekiyor. Özellikle pazardan alabileceğiniz bol yapraklı, küçük ve yeşil olan taze maydanozlar tercih edilmeli. Boyları ise 20 santimi geçmemeli ve ince saplı maydanozlar tüketilmeli.

Ama şuna mutlaka dikkat edin; iri yaprakları, iri sapları ve dalları olan kocaman maydanozları ne kür amaçlı ne de salatanızda, yemeklerinizde kullanmayın. Pazardan alacağınız yaprakları bol, küçük ve yeşil olan taze maydanozları kullanın. Onların da boyları 20 santimi geçmemeli, sapları da ince olmalı.

Hamileler İçin Tehlikeli Mi?

Gebelerin, hamileliklerinin ilk üç ayında bu kürü uygulamaları tehlikeli. Aslında hamilelerin doktorlarına danışmadan ilaç kullanmaları ve kendi başlarına bitkisel kür uygulamaları da tamamen yanlış bir uygulama.

Karaciğerin Dostu

Maydanozun karaciğerin rahat çalışmasına yardımcı olan mükemmel bir güce sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ancak salatanın içinde kullandığımız şekli ile değil… Salatanın ya da yemeklerin içinde tükettiğimiz maydanoz kür olarak algılanmamalıdır. Maydanozun gücünden yararlanabilmek için tarif edilen şekilde kürün uygulanması gerekiyor. Kür uygulandıktan sonra birkaç gün içinde ciltteki değişiklikler ortaya çıkmaya başlayacaktır.

Bu kür ile karaciğerdeki toksinlerin atılması sağlanacak ve karaciğer yağlanması problemi tamamen bertaraf edilecektir. Kür cildinizin tazelenmesine ve parlaklık kazanmasına yardımcı olacaktır. Maydanozun içindeki enzimlerin en çok dikkat çeken işlevi, solunum ve beslenme kanalıyla aldığımız sentetik kimyasal kanserojen maddelerle, vücudumuzda oluşan zararlı kimyasal maddeleri zararsız hale dönüştürmesidir. Sağlıksız çalışan bir karaciğerin zamanla bütün organlarımızı etkilemesi söz konusudur. Bu durum cild canlılığına, güzelliğe ve sağlığa da olumsuz etki yapacaktır.

Zayıflamaya Yardımcı

Maydanoz kürü, karaciğeri temizleyerek karaciğerin daha sağlıklı çalışmasını sağladığı gibi bireyin zayıflamasına da bir nebze de olsa yardımcı olacaktır. 15 gün boyunca maydanoz kürü uygulandığında 1,5 kilo zayıflamak mümkündür. Kürü 4 aylık dönemler halinde yılda üç defa uygulayabilirsiniz.

Kansere Karşı Koruyan Kür Hangisi?

Lahana kürünü kansere karşı korunmak için uygulayabilirsiniz. İri yeşil sarımsı lahananın, her gün üç-dört yaprağını yarım litre klorsuz suda, tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde yaklaşık 15 dakika kaynatmalısınız. Bu suyu ılık hale geldikten sonra ikiye-üçe bölüp gün içinde içebilirsiniz. Lahana kürünü bir hafta boyunca uyguladıktan sonra üç gün ara ile tekrar uygulayabilirsiniz.

Lahana Kürünün Faydaları

Lahana kürünün en büyük faydası kişiyi kolon kanserine karşı koruması olarak gösteriliyor. Lahana kürü vücudunuzdan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Bu kürü uyguladığınızda terlemenin yağlı olarak gerçekleşmesini önceleri hayretle karşılayabilirsiniz. Ayrıca kan dolaşımını mükemmel bir biçimde düzenleyen kür ayakta çalışan, varis, venöz yetmezlik ve toplardamar şikayeti söz konusu olan hastalar için bulunmaz bir nimettir. Lahana kürü horlamaya ve uyku apnesine karşı da tavsiye edilmektedir. Bu kür sizi diyabete ve yüksek tansiyona karşı da korur. İlaç kullanmasına rağmen kan şekerini düşüremeyenler lahana kürünü denediklerinde, kür destekleyici olarak kan şekerlerinin düşürülmesine yardımcı olur.

Biberiye Çayı Alternatif Olarak Denenebilir

Lahana kürü yerine biberiye çayı da içilebilir. Bir bardak suda, 4-5 gram, yani bir çorba kaşığı kadar biberiyeyi 9 dakika boyunca kaynatın. Günde iki defa… Her defasında kısık ateşte kaynatmalısınız. Aç karnına alındığında ise migreni önlemeye yardımcı olur. Yağların yakılmasında da destekleyici özelliktedir. Biberiye çayı yardımı ile ayda 1 – 1,5 kilo verebilirsiniz.

Limon Suyu ve Kiraz Sapı Kürü

Üçüncü kürümüz ise kiraz sapı kürü. 25-30 tane kurutulmuş kiraz sapını bir bardaktan biraz daha az suda, yaklaşık 5 dakika kaynatın. Ilımasını bekledikten sonra süzün ve üzerine 3-4 damla limon suyu sıkarak için.

Prostata Karşı Önleyici Olarak Kullanılabilir

Limon suyu ve kiraz sapı kullanarak hazırladığınız bu kürü prostat şikayetine karşı önleyici olarak kullanabilirsiniz. Bunun haricinde yine tansiyon hastalığı olan kişilerde hipertansiyonu önlemek için kür uygulanabilir. Oturarak çalışan kişilerde hareketin sınırlı olması, zamanla vücutta ödem oluşmasına neden oluyor. Kürün önemli özellikleri arasında stresi azaltması ve vücudu dinç tutması da gösteriliyor. Kiraz sapı kürü vücuttan su atılmasında idealdir, ancak tuz ve mineralleri tutar. Günde bir defa 15 gün boyunca kürü uygulamanız iki aylık dönemler halinde uygun olacaktır. Uygulamadaki en iyi yöntem ise kürün aç karna uygulanmasıdır.

Meyve Salatasının Faydası Az

Meyveleri karıştırmamalısınız. Kiraz, kayısı, çilek gibi meyveleri tek başına tüketmelisiniz. Kavunla karpuzu karışık yiyebilirsiniz ancak meyvenin salatası olmaz. Kayısı karaciğerin dostudur, çilek karaciğerin dostudur, kayısı ile belki çileği bir oranda karıştırabilirsiniz ama kayısı ile kirazı karıştırmanız oluşan karışımın kimyasını değiştirip faydayı azaltıyor. Beyaz üzüm gibi aşırı derecede şekerli olan meyvelerden de uzak durmak gerekiyor.

Tatlıları Yemekten Önce Yemeyi Deneyin

Uzmanımız akşamları asla tatlı yemediğini, çünkü anında yağa dönüştüğünü belirtiyor. Vücutta yağ olarak depolandığında ise diyabet riski artıyor. Tatlı yemek istediğinizde yemekten önce tatlı yemeyi deneyebilirsiniz. Ancak bu şekilde beslenmek daha sağlıklı olsa da porsiyonda 3 dilim baklava varsa, tek dilimi yemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Günlük Su Tüketimine Dikkat

Geceleri yatmadan önce iki bardak su içmeye de özen gösterilmelidir. Vücudumuzdaki organların rahat çalışabilmesi ve zararlı maddelerin vücuttan dışarıya atılabilmesi için mutlaka su tüketimine dikkat etmeliyiz. Sofradan su içerek kalkmak da sindirimi kolaylaştıracaktır. Su içmek cilde botoks etkisi yapacak ve yaşlanmayı geciktirecektir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version