Ana SayfaSağlıkBitki ÇaylarıEl ve Ayaklar İçin Ödem Attıran Bitkisel Çay Tarifleri

El ve Ayaklar İçin Ödem Attıran Bitkisel Çay Tarifleri

El ve Ayaklar İçin Ödem Attıran Bitkisel Çay Tarifleri; Ödem söktürücü tarifler, Zencefil çayı tarifi, Mısır Püskülü Çayı Tarifi.

Genel olarak vücut içinde ödem; “vücudun su tutması” olarak bilinir. Çoğunlukla el, kol, bilek, bacak ve ayaklarda görülür. Ödemin görülmesinin nedenleri arasında; fiziksel aktivite eksikliği, aşırı tuzlu yemekler, ameliyat, hamilelik, şeker hastalığı, adet dönemi, menopoz ve çeşitli ilaçlar yer alır. Bu gibi nedenler ile çeşitli şekillerde karşılaşılan ödemlerden, sağlıklı bir şekilde kurtulmak için bitkilerden faydalanılabilir. Bu bitkiler; ödem söktürücü bitki çayları olarak genel olarak bilinir. Bitki çayları ile vücudun belirli bölgesinde toplanan suyu, ödeme atabilirsiniz. Vücudu toksinlerden arındırmak da bu yönde önemlidir. Mevsimsel geçişlerde, görülen yorgunluk halleri aslında vücuttaki ödemin, semptomları diyebiliriz. Her türlü el ve ayaklar için ödem attıran bitkisel çay tarifleri ile ödemlerden kurtulabilirsiniz.

Karaciğer, bağırsak ve böbreklerin daha düşük verimde çalışması kilo yapar. Bu nedenle bu önemli organların doğru çalışması için, temizlenmesi gerekir. Bu noktada, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzının düzeni önem taşır. Sigara, alkol, kirli hava etkilerin yanında; kimyasal içerikli-işlenmiş gıdalar fast food, cips, şeker, şekerlemeler, gazlı içecekler vb. gereksiz alınan ilaçlar, yapay tatlandırıcılar gibi daha sayısız gıdadan uzak durmak gerekir. Beslenme öğünlerinde, organik mevsimsel sebze ve meyveler tercih edilmelidir. Özellikle lif açısından da zengin olmasına da dikkat edebilirsiniz. Yağlı, şekerli, tuzlu hazır-paketlenmiş gıdaları olabildiğince az tüketmek gerekir. Bu gibi maddeler, vücut içeriğinde toksin ve kanserojen madde biriktirir. Serbest radikallerin vücuda zarar vermesine yol açar. Akabinde, kanser gibi hastalıklar ve yaşlanma süreci hızlanır. Bu gibi nedenler ile dönem dönem vücudu arındırmak için ödem çayları tüketmek gerekebilir. El ve ayaklar için ödem attıran bitkisel çay tarifleri ile pratik bir şekilde hazırlayabilir ve tüketebilirsiniz. Başlıcaları şöyle; domates, semizotu, maydanoz, nane, salatalık, zencefil, tarçın, kuşkonmaz, turp, limon, enginar, elma ve greyfurt şeklinde liste uzamaktadır.

El ve Ayaklar İçin Ödem Attıran Bitkisel Çay Tarifler

El ve ayaklar için ödem attıran bitkisel çay tarifler şöyle:

Ödem söktürücü çay tarifi:

Malzemeler:

  • Yarım limon
  • 1 tane elma
  • 3 dal taze maydanoz
  • 5-6 yaprak taze nane
  • 1 tane çubuk tarçın
  • Zencefil
  • 1 tane küçük salatalık
  • 2 litre Su

Hazırlanışı:

  1. 2 litrelik sürahi içine; limon, elma ve zencefili doğrayıp ekleyin.
  2. Kalan malzemeleri de ekleyin.
  3. Ardından 2 litre hazır suyu üzerine ekleyin.
  4. Yaklaşık 6 saat dinlendirin.
  5. Dinlenme sonrası, gün içinde tüketebilirsiniz.
  6. Çayı her gün taze hazırlayarak tüketmeniz önerilir. Akşam hazırlayarak sabah da rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bağırsakları sağlıklı ve güzel bir şekilde çalıştırır. Vücuttaki ödemi atar.

 

Zencefil çayı tarifi:

Malzemeler:

  • 1 parça taze zencefil .
  • 1,5 bardak su .
  • Bal

Hazırlanışı:

  1. Zencefili güzelce soyun.
  2. 15 dakika boyunca, 1,5 bardak su içinde ince dilimler halinde doğradığınız zencefili kaynatın.
  3. Kapağı kapalı şekilde kaynatın.
  4. Arından içine bal ekleyin ve süzün, tüketime hazırdır .

 

Mısır Püskülü Çayı Tarifi:

Malzemeler:

  • 2 bardak su.
  • 1 tutam mısır püskülü.
  • 1 tutam kiraz sapı.
  • Maydanoz sapı.
  • 1 çay bardağı yeşil çay.

Hazırlanışı:

  1. İki bardak suyu, cezvenin içinde kaynatın.
  2. Kaynayan suya malzemeleri ekleyin ve 4 dk. boyunca demlemeye bırakın.

El ve ayaklar için ödem attıran bitkisel çay tarifleri, farklı bitkiler ile de çeşitlendirilebilir.

El ve Ayaklar İçin Ödem Attıran Bitkisel Çaylar

El ve ayaklar için ödem attıran bitkisel çay tarifleri şöyle:

  • Yeşil Çay: Güçlü antioksidan yeşil çay, kötü kolesterolü düşürür. Metabolizmayı hızlandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca vücuttaki ödemi de atar. Yeşil çayı tarçın veya limonla içebilirsiniz.
  • Maydanoz bitkisi, kolesterolü düşürür ve antioksidan içerir. Ödem atma konusunda yardımcı olur. Maydanoz çayını; 5 sap taze maydanoz ile bir adet çubuk tarçını karıştırarak hazırlayabilirsiniz.
  • Karahindiba Çayı: Vücuttaki iltihabı azaltmada etkilidir. İyi bir antioksidan özelliğine sahiptir. Cilde iyi gelen bitki, yaşlanmayı geciktirir. Cilt hastalıklarına iyi gelir ve güçlü bir idrar sökücüdür. Ayrıca mide bulantısını giderir ve kan şekerini dengeler.

El ve ayaklar için ödem attıran bitkisel çay tarifleri ile evlerinizde pratik bir şekilde hazırlayabilir ve ödemlerinizden kurtulabilirsiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version