Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviDoğal Yüz Temizleme Yöntemleri

Doğal Yüz Temizleme Yöntemleri

Doğal yüz temizleme yöntemleri ile hem makyajınızdan sağlıklı bir şekilde kurtulabilir, hem de berrak bir cilde sahip olabilirsiniz. İşte yöntemler

Doğal yüz temizleme yöntemleri ile daha sağlıklı ve berrak bir cilde sahip olabilirsiniz. Hazır ürünlerin her biri kimyasal içerikli zararlı madde içerir. Bu nedenle cilde zarar verir verir ve leke oluşumları gibi cilt sorunları gibi ciddi hastalıklara da yol açar. Bu açıdan günümüze doğal temizleyici ürünler özellikle dikkat çekmeye başlamıştır. Her gün evlerimizde yediğimiz, fakat cildimize fayda sağlayan besinlerden habersiz olabiliriz. Sebze, meyve, bitkiler ve baharat türleri gibi daha sayısız besinle; doğal maske ya da peeling yapabilir ve güzelliğinizi sağlayabilirsiniz. Oldukça pratik yöntemler ve püf noktalar ile pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Doğal yüz temizleme yöntemleri, cilt sağlığınızı ve vücut sağlığınızı koruyan özelliklere sahiptir. Kullanılan ürünlerin her biri doğal besinler olduğu için kimyasal madde içermeyen, temiz içerikli bakım uygulaması sağlar. Doğal yüz temizleme yöntemleri için, limon, bal, karbonat, yoğurt, domates, ceviz gibi besinleri tercih edebilirsiniz.

Doğal Yüz Temizleme Yöntemleri ve Maskeler

Doğal yüz temizleme uygulamaları için; doğal ürünler eşliğinde, maske ve peeling hazırlayabilirsiniz.

Doğal yüz temizleme maskeleri şöyledir:

Limon ile cilt temizleme: Limon içerdiği asitler sayesinde, cildi temizler ve besleyici özelliğiyle daha nemli olmasını sağlar. Ayrıca ölü derileri yok eder, hücre yenileyici özelliği ile cildinizi gençleştirir. Siyah noktaları ve ölü derileri temizler.

  • Taze limon suyunu, yüzünüze ve boyun bölgenize dengeli şekilde sürün. Yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. Ardından ılık su ile yıkayın.

Balla Cilt Temizleme: Bal besleyici özelliği ve içerdiği vitaminler sayesinde, cildi besler ve nemlendirir. Cildinizin toksinlerden, siyah noktalardan tamamen arınabilmesi için, nemli bir cilde sahip olmanız gerekir. Bu nedenle bal ile cildinizi nemlendirebilirsiniz.

doğal yüz temizleme
  • Balı cildinize masaj yaparak uygulayın. Yüzünüzde kuruduktan sonra, cildinizi ılık su ile yıkayabilirsiniz. Doğal yüz temizleme yöntemleri dahilinde, bal uygulamasını iki günde bir uygulamanız uygun olur.

Karbonatla Cilt Temizleme: Karbonat, cildin PH dengesini sağlar. Ayrıca, akne, sivilce, siyah nokta, leke gibi sorunları önler. Cildi derinlemesine temizler ve kiri, ölü derileri tamamen yok eder.

  • 1 tatlı kaşığı karbonatı, 1 tatlı kaşığı limon suyu ile karıştırın. Ardından karışımı cildinize uygulayın. Daha sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. Her hafta en az 3 defa uygulayabilirsiniz.

Cevizle Cilt Temizleme: Ceviz insan sağlığı açısından sayısız faydası bulunur. Aynı şekilde cilt üzerinde de  önemli etkileri vardır. Kuru, mat, cansız, solgun olan cildinizi yeniler ve canlandırır. Cildinizi ölü derilerden arındırır. Daha sağlıklı bir cilde ve güzelliğe kavuşmanıza yardımcı olur.

  • 2 tatlı kaşığı ceviz tozunu ve 2 yemek kaşığı yağsız yoğurdu karıştırın. Ardından yüzünüze uygulayın. Maske yüzünüzde kuruduktan sonra, soyarak maskeyi çıkarın. Daha sonra ılık su ile tamamen cildinizi temizleyebilirsiniz. Her hafta en az bir defa uygulayabilirsiniz.

Yoğurtla Cilt Temizleme: Yoğurt içerdiği antioksidanlar ve vitaminler sayesinde, cildi arındırır ve canlandırır. Daha beyaz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

  • 2 yemek kaşığı ev yoğurdunu krem kıvamına getirene kadar karıştırın. Ardından yüzünüze uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Her hafta en az 3 defa uygulayabilirsiniz.

Domates ile Cilt Temizleme: Domatesin sağlık açısından faydaları herkes tarafından bilinir. Ayrıca içerdiği bileşenler sayesinde beyazlatıcı etkisi bulunur. Bu nedenle yoğun bir şekilde domates uygulamasında eller ve cilt beyazlaması görülür. Cildinizde renk değişiklerinden kurtulmak ve daha beyaz bir cilde sahip olmak için düzenli yapabilirsiniz.

  • 1 adet domatesi ezin veya suyunu çıkarın. Ardından yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 15 dakika bekletin. Daha sonra soğuk su ile yıkayabilirsiniz.

Aloe Vera Cilt Temizleme: Aloe Vera bitkisi cilt sağlığı ve güzelliği açısından en önemli bitkiler arasında yer alır. Aloe Vera jeli ile cildinizi temizleyebilir ve daha canlı, pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Doğal yüz temizleme yöntemleri arasında Aloe Vera bitkisinin özel bir yeri vardır.

  • Aloe Vera bitkisinin yapraklarından doğal jelini çıkarın. Ardından jeli yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Yarım saat kadar cildinize bekletin. Ya da daha uzun süre cildinizde bekletebilirsiniz. Bir süre sonra jeli cildinizin emdiğini görebilirsiniz. Bu nedenle bir süre yıkamasanız da sorun oluşturmayacaktır. Aloe Vera jelini her gün düzenli bir şekilde cildinize uygulayabilirsiniz. Böylece cilt sorunlarından hızla kurtulduğunuzu görebilirsiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version