Ana SayfaGüzellikCilt BakımıBunu yüzüne sürdü sarkık ve kırışık bir cilt yok oldu!

Bunu yüzüne sürdü sarkık ve kırışık bir cilt yok oldu!

Kırışık bir cilt sorununuz mu var? Cildinizi sarkma ve kırışıklıklardan koruyan ve parlak pürüzsüz bir cilde sahip olabileceğiniz sadece 2 malzemeden oluşan bir tariften bahsettik.

Merhabalar, bugün her insanın; kırışık bir ciltten koruyan, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilmenin hayalini kurduğu ve yalnızca 2 malzeme ile istediği görünüme kavuşacağı muhteşem bir tariften bahsedeceğim.

Cildinde siyah nokta, sivilce ve tıkalı gözenekler bulunan kişilerin çoğu, bu sorunları çözmek için kimyasal kozmetik ürünlerini kullanıyor. Fakat bu durum cildinizi onarmaya yardımcı olmak yerine daha büyük cilt sorunlarına sebep olabiliyor. Mağazalardaki ürünlerden daha etkili bir sonuç alabileceğiniz bu karışım; kırışık cildinizin daha genç görünmesini sağlarken aynı zamanda antibakteriyel özellikleri sayesinde cildinizi arındırır. Böylece daha doğal bir cilt kalitesi ile sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı, içerisinde bulundurduğu doymuş yağlar sayesinde gözenekleri temizleyerek cildin gergin ve sağlıklı görünmesini sağlar. İçerdiği E vitamini, cilt bakımı için en etkili vitaminlerden biridir. Bu vitamin cildin pürüzsüz olmasını, ciltteki çatlakların oluşmaması ve cildin yaşlanmaya karşı korunması için gerekli bir vitamindir. Hindistan cevizi yağının antibiyotik ve nemlendirici bir etkisi de vardır. Bu sayede de cildi yatıştırır.

Karışımda yer alan diğer bir malzeme olan kabartma tozu ise, cildin pH dengesini sağlayarak deri döküntülerinin önüne geçer. Kabartma tozu ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olan iyi bir peeling aracıdır ve bu özelliği ile iyi bir cilde sahip olmanızı sağlar. Kabartma tozu kısa süreli kullanıldığında oldukça etkilidir. Ancak aşırı ve uzun süreli kullanımı cildinize zarar verebilir. Bu sebeple, bu tarifi haftada 3 kez olmak üzere 1 ay boyunca kullanmak cildiniz için yeterli olacaktır. Ayrıca hassas bir cilde sahipseniz bu karışımı uygulamalısınız.

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

Kırışık Bir Cilt İçin Yüzünüze Uygulayın

Kırışık Bir Cilt İçin Tarifin Yapılışı

  • Bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağını ve yarım tatlı kaşığı kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız cilt bakım tarifini dairesel hareketlerle masaj yapar gibi cildimize sürüyoruz.
  • Bu işlemi 5 dakika boyunca yapıp, hemen ardından bekletmeden ılık suyla yıkıyoruz.
  • Bu tarifi haftada 3 kez yapmanız durumunda faydasını daha ilk kullanımda göreceksiniz

Benzer İçerikler

 

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version