Ana SayfaSağlıkAnne / ÇocukBebekten Sonra Mutlu Olmanız Mümkün Mü?

Bebekten Sonra Mutlu Olmanız Mümkün Mü?

Çoğu ailenin sorunu olan bebek sonrası mutsuzluk, aşılabilecek bir durumdur. Yazıda, bebekten sonra mutlu olmanın yolları anlatılmıştır.

Bebekli ailelerin yakındığı en önemli konulardan biri çok yorgun oldukları için kendilerine ve eşlerine zaman ayıramadıklarıdır. Çünkü bebek sahibi olmak çok fazla sorumluluk sahibi olmak, yeni alışkanlıklar edinmek, eskileri bir kenara atmak zorunda kalmak vs birçok değişikliğe neden olmaktadır. Peki, bu durum herkes için geçerli midir? Bebekten sonra mutlu olmak imkanlı mıdır? Bebekle mutlu bir aile nasıl olunur?

Mükemmele Sahip Olmaya Çalışmayın!

Çocuklu bir evde olmak, her zaman mükemmele sahip olmaya olanak vermeyebilir. Bebekten sonra hayatınız eskisi gibi olacak, diyenlere inanmayın! Anne ve babalık, hem aile hem de sosyal çevrenizi değişikliğe uğratacaktır. Film ve dizilerde izlediğiniz anne – baba – çocuk hayatına, mutlu tabloya inanmayın. Onlar kurgu. Fakat, bu mutsuz olacağınız anlamına gelmez. Eviniz dağınık olacak, oyuncaklar, kirli ve temiz kıyafetler, yoğun bir hayat vs vs… Bebeğiniz doğmadan bu düşüncelere alıştırın kendinizi. Mükemmel bir hayata sahip olma düşüncesi ve amacı, bu zorlu süreci daha zorlu bir hale getirecektir.

Dengeyi Sağlayın!

Bu noktada en çok sorun yaşanılan durum annenin anne mi eş mi olacağına karar verememesidir. Dengeyi bulmak, evliliğinizin mutlu mu mutsuz mu olacağını yakından etkiler. Eşiniz, işiniz, kişisel bakımınız ya da hobileriniz ikinci plana atılmaya başlayacak. Sakın korkmayın! Bu, zorlu süreci korkmadan atlatın. Hayatınızın allak bullak olması, çocuğunuzun suçu değil. Onu suçlayarak, ona kötü davranmayın.

İletişim Kurmaktan Çekinmeyin!

Eşiniz, iş arkadaşlarınız ve akrabalarınızla iletişim kurmaktan çekinmeyin. Özellikle çocuk sahibi olduktan sonra öncelikleriniz değişecek. Bunu bilerek ve kabullenerek doğru ilişkiler kurmaya çalışın. Yaşanan iç karışıklıklar ya da sorunlar kişiler arasında oluşan sağlam bağın zayıflamasına neden olabilir. Bazı zamanlar bebeğinizi birine emanet ederek, eşinizle baş başa vakit geçirin. Bu, rahatlayarak nefes almanızı sağlar.

Dışarı Çıkın!

Anne, evde çocukla uğraşırken baba işe gidip gelmekte. Bu süreçte anne, daha önceden yaşadığı sosyal yaşama hasret duymakta, bazen de duyduğu özlemi eşine yansıtarak olumsuz ilişkiler ortaya çıkmasına neden olur. Bu nedenle bazı zamanlar bebek ya da çocukların birine emanet edilmesi ve dışarıda baş başa zaman geçirilmesi ilişkinin tazelenmesini sağlar.

Değişime Uyum Sağlayın!

Öncelikle bebekle birlikte hayatınızın değişeceği gerçeğini kabullenin. Bu sürece adapte olmaya çalışın ve ailenizin de bu duruma alışmasını sağlayın. Akşamları bebeğiniz uyuduktan sonra eşiniz ile zaman geçirmeye çalışın. Ona özel kahve yapın ya da sevdiği içecekten hazırlayın. Bu ilişkinizin daha sıkı hale gelmesini sağlar.

Bebekli evlerin yaşadığı sorunlar ile başa çıkmayı konu edinen Bebekten Sonra Mutlu Olmanız Mümkün Mü yazımızı beğendiyseniz konuyla ilgilenecek kişilerle paylaşabilir, onların da daha mutlu evlilikler edinmesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, yorum bölümünden konuyla ilgili deneyimlerinizi paylaşarak, diğer ailelerin de bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version