Ana SayfaSağlıkDoğal KürVarise Doğal Çözümler Nelerdir? Bitkisel Yöntemler

Varise Doğal Çözümler Nelerdir? Bitkisel Yöntemler

Varis rahatsızlığı neden meydana gelmektedir? Varis tedavisinde uygulanan doğal tedavi yöntemleri ve bitkisel tedavi yöntemleri hakkında bilgiler.

Esra Tahincioğlu
Esra Tahincioğlu
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Varis; bacak bölgesinde bulunan toplardamarın, çeşitli nedenlerden dolayı doğal formu bozulur ve şişme, uzama gibi farklı şekillere dönüşme haline denir. Toplardamarın normal kan akışı seyrinde, gelişen sorunlardan dolayı kan geri gider bu durumda, kalbe gitmekte zorlanan kan damar içinde basınç oluşturur ve damar şişer. Damarın için kapakçıklarında da tıkanma, bozulma gibi durumlarda bunu doğurabilir. Bu nedenle, varisten korunmak adına doğal çözümler öne çıkar. Varise doğal çözümler doğrultusunda, varis hastalığına yakalanma durumunu ya da içinde bulunduğunuz duruma çözüm sağlayabilirsiniz.

Varise Doğal Çözümler Neler?

Varis tedavisinde; lazer, kılcal damar tedavisi, varis çorabı, varis kremleri, varis için cerrahi operasyonlar vb. yöntemlere gidilmektedir. Ayrıca, alternatif tıp adı altında çeşitli bitkisel yöntemlere de başvurulmaktadır. Varise bitkisel çözümler adı altında, hazırlanan farklı kür ve  formüller mevcuttur.

Varise bitkisel çözümler şöyle:

  • Varis bitkisel tedavi formülü: Malzemeler; 1 litre beyaz ispirto, 4 adet kafirun. Hazırlanışı; ispirto suyunun içine kafirunları ekleyin, bir süre bekletin. Ardından hazırladığınız karışımı her akşam uyumadan önce bacaklarınıza uygulayın. Streç film ile de kaplamayı unutmayın. Bu şekilde rahatlıkla uyuyabilirsiniz. Gündüz de aynı şekilde uyandıktan sonra aynı uygulamayı tekrar etmeniz gerekmektedir.
  • Varise tedavisi için Bitkisel Çay: Malzemeler; 15 gr. Çobançantası otu, 1 tutam kekik, 1 tutam atkuyruğu otu, 1 tutam atkestanesi kabuğu şeklindedir. Hazırlanışı; malzemelerin hepsini, yeteri kadar kaynar su içine atarak demlemeye bırakın. Ardından; 3 su bardağı kadar içebilirsiniz. Düzenli bir şekilde her gün tüketebilirsiniz.

Biberiye ile varisli damarları ortadan kaldırın.

varise dogal cozumler nelerdir bitkisel yontemler fb

Biberiye ile varisli damarları ortadan kaldırın. Tarifi izlemek için tıklayınız..

 

Varise İyi Gelen Bitkisel Yöntemler

Varis tedavisinde, öncelikle muhakkak doktora kontrol olmalı ve ileri durumda ise sizin için uygun olan en iyi tedavi yaptırabilirsiniz. Aynı şekilde bu süreçte size yardımcı olacak, alternatif tıp dahilinde bitkisel çözümlerden de tabii faydalanabilirsiniz. Varise bitkisel çözümler adı altında; çeşitli kürler, çaylar ve bitkiler yer alır.

Varise iyi gelen bitkiler ve meyveler şöyle:

  • Gotu kola bitkisi: Tropik bir bitki olan Gotu kola bitkisi, gün sonu bacaklarda oluşan, varisin belirtilerini azalttığı gözlemlenmiştir. Deri üzerindeki renk değişimleri, ağrı gibi oluşumları engellediği tespit edilmiştir. Ayrıca; Gotu kola bitkisi, kan dolaşımını olumlu etkilendiğinden, beyin fonksiyonlarına iyi geldiğinden dolayı; hafıza, depresyon gibi hastalıkları da iyileştirici etkisi vardır. Cilt hastalıklarını da iyileştirici özelliği vardır.
  • Üzüm tohumu: Üzümün özü ve kabuğunun kurutulması ile oluşturulur. Güçlü antioksidan özelliğindedir. Üzüm çekirdeğinin, damar geçirgenliği gibi durumlar üzerinde olumlu etkisi olduğundan dolayı, ödem, damar içi kanamaları önlediği gözlemlenmiştir. Kas yapısındaki; kallojen, elastik proteinlerin, dengesini sağladığı gibi toplardamar kapakçığı sorunu (venöz yetmezlik) içinde iyi gelir, ve tabii ki varis içinde iyi gelmektedir.
  • Yaban Mersini: Antioksidan özelliği ile kan dolaşıma yardımcı olan zengin içerikli meyvelerdendir. Damarlarda ve kolajen dokusunda oluşan hasarları onarır. Dolaşım sorununu önüne geçerek, varise sebep olan damar içindeki basıncı engeller.

Varis İçin Bitkisel Kürler

Varise bitkisel çözümler doğrultusunda, çeşitli bitkiler meyveler varis oluşumunu engeller ve belirtilerini en aza indirir.

Varis tedavisinde tavsiye edilen bitkiler;

  • Zencefil: Antioksidan özelliği ve iltihap sökücü özelliğiyle, ağrıları ve varis görünümü azaltmaktadır. Kan dolaşımındaki sorunları çözmek adına ayrıca varis oluşumunu engellemek için, düzenli bir şekilde zencefil tüketebilirsiniz.
  • Varise iyi gelen sarımsak kürü: 5 diş sarımsağı ezdikten sonra, çiğ olarak tüketebilirsiniz. Düzenli bir şekilde uygulamanızda yarar vardır. Dilerseniz limonla da tüketebilirsiniz. Sarımsak, iltihap sökücü özelliğinin yanı sıra varislerin görünümlerini de düzeltir.
  • Soğan: proteinlerin, vücut genelinde dağılımını ve emilimini düzenleyen görevine sahiptir. Ayrıca, vücut içerisindeki ödemleri de atar. Bu doğrultuda, varis damalarının oluşumlarını engeller, ayrıca cilt üzerinde görünmesinin de önüne geçer. Her gün düzenli bir şekilde, çiğ olarak soğan tüketmenizde yarar vardır. Varis oluşumuna izin vermeyeceği gibi, sağlıklı bir bünyeye sahip olmanızı sağlar. Cildi yenileme özelliğine de sahiptir.
  • Brahmi bitkisi: Kökeni Hindistan’a dayanan bir bitkidir. Varisli damarları iyileştirmek için kullanıldığı belirtilmektedir. Cilt rengini düzenleyen etkisi ile varislerin oluşumuna ve damarın cilt üzerinde görünmesini engeller. Kaliteli bir sonuç için, bitkiyi kür halinde cildinize uygulamanızı tavsiye edebiliriz.
  • Sarı kantaron otu-yağı, biberiye gibi bitkileri de varis tedavisinde kullanabilirsiniz. Varis bölgesine direk uygulayabileceğiniz gibi çay olarak da tüketebilirsiniz.

Varise bitkisel çözümler kapsamında; meyveleri bitkileri çeşitli şekilde tüketebilir ya da ilgili bölgeye kür hazırlayarak uygulayabilirsiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!