Ana SayfaYaşamPratik BilgilerTuvalet Lavabo Kokusu Nasıl Giderilir

Tuvalet Lavabo Kokusu Nasıl Giderilir

Tuvalet lavabo kokusu nasıl giderilir; bu açıdan, kokunun nerden geldiğini ve sebebini net olarak belirlemek gerekir. İşte tuvalet lavabo kokusu gidermenin yolları.

Esra Tahincioğlu
Esra Tahincioğlu
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Günlük hayatın içinde, evlerde en çok karşılaşılan rahatsız edici durumlardan biri kötü kokulardır. Ev ortamında ve sosyal hayatınızın farklı bir noktasında, giderlerden gelen kötü kokular yaşam kalitesini düşürür. Binanın eski veya yeni olması, kötü kokuların net sebebi değildir. Kokunun kaynağı çeşitli sebepler olabilir. Lağım kokuları, yemek kokuları, lavabo ve tuvalet gibi alanlarda ev ortamın havasını bir anda değiştirebilir. Tuvalet lavabo kokusu nasıl giderilir; bu açıdan, kokunun nerden geldiğini ve sebebini net olarak belirlemek gerekir.

Tuvalet lavabo kokusu nasıl giderilir

  • Hava şartlarından kaynaklı, lağım kokusu olabilir. Lodoslu ve rüzgarın yoğun olduğu günlerde, tuvalet ve lavabolardan kısa veya uzun süreli kötü kokular gelebilir.
  • Gaz kokusu şeklinde, evinizde pis bir koku hissediyor olabilirsiniz. Bu durumda, alt komşunuz ya da üst komşunuz, yemek yaptığında veya sigara içildiğinde kokusu sizin, evinize gelebilir.
  • Tuvalet-banyodaki havalandırma camını açtığınızda kötü kokular gelirse; duş giderinden, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi giderinden, yer süzgeçlerinden, lavabo altından, tuvaletten koku geliyorsa; bu durumda, havalandırma var mı? Kontrol edilmelidir. Varsa havalandırma boşluğunda, kırık ya da çatlaklık olabilir. Çünkü pimaş borularda, ince bir çatlak dahi olsa tuvalete kötü koku yayılabilir.
  • El yıkama lavaboları altındaki, lavabo sifonları-spiral borular “S” şeklinde mi? Kontrol edebilirsiniz. Lavabo altlarındaki borulara, S şekli verirseniz, içinde az da olsa su biriktirir ve pimaşlardan gelen kötü kokulara engeller.
  • Eğer tuvalet taşlarının kenarlarında boşluk varsa kontrol edin. Bu boşluğu kapattırmanız gerekebilir. Çünkü giderlerin kokusu, boşluktan yüzeye çıkabilir.
  • Alafranga tuvaleti, yere monte eden vidalar iyi sıkılmamış ise, arasından koku çıkabilir. Montaj vidalarının, iyi sıkılıp sıkılmadığını kontrol edebilirsiniz. Boşlukları silikon ile kapatabilirsiniz.
  • Tuvalet-lavabolarınızı kullandığınız zaman, su çok yavaş ilerliyorsa, gider pimaşlarında tıkanıklık olabilir. Pimaş boruları tıkanıklığı ise lavabo ve tuvaletlerden kötü kokunun yayılmasına neden olur.

Protesisat ile Tuvalet Kokusu Nasıl Giderilir

Teknolojik gelişmelerin arttığı günümüzde, artık kaliteli cihazlarla; tuvalet, banyo, mutfak ve gider kokularından kurtulmak oldukça basittir. İnternet ortamında bu alandaki firmaları detaylı bir şekilde araştırabilir ve yardım alabilirsiniz. Böylelikle tuvalet lavabo kokusu nasıl giderilir konusunda kesin çözüme ulaşabilirsiniz. Kokunun gelme noktasını kişisel olarak belirleyemeyebilirsiniz. Fakat cihazlar ile kısa sürede sorunlar öngörülmektedir.

Cihaz ile yapılan işlem esnasında, hiçbir yer kırılmaz. Sadece kötü kokuya sebep olan tıkanıklık ise, tıkanıklık açma robot cihazları kullanılmaktadır. Böylece soruna garantili bir çözüm sağlanmış olur. Pimaş borularda çatlak varsa, Yurt dışından ithal kameralı görüntüleme cihazları ile pimaş borulara gönderilen kameralar, ne tür bir sorun olduğuna dair, hepsini hafızasına kaydeder ve sorunu tespit eder.

Koku tespit cihazı ise, kokuyu görünür hale getirir ve duman şeklinde görünmesi sağlar. Böylelikle kokular fiziksel olarak da görünür hale gelir. Kokunun nedeni belirlenir ve bu doğrultuda çözüm gerçekleşir. Koku, tuvalet kenarlarından ya da lavabonun altından veya pimaş gibi bir açıklıktan vb. nedenleri ortaya çıkarır. Ayrıca havalandırma boşluğundan mı veya bina inşaatındaki usta hatalarından mı kaynaklı gibi durumları da net olarak belirler. Böylece, tuvalet lavabo kokusu nasıl giderilir, sorusu için net çözüm sağlanmış olur.

Lavabo Kokusu Nasıl Giderilir

Tuvalet lavabo kokusu nasıl giderilir ile alakalı, evinizde aşağıdaki basit tarifi uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1/2 su bardağı limon suyu.
  • 1/2 su bardağı karbonat.

Hazırlanışı:

  • Limonların suyunu taze taze sıkın ve yarım bardak taze sıkılmış limon suyu elde edin.
  • Limon suyunu küçük bir sos tenceresine aktarın ve ocakta ısıtın.
  • Isınan limon suyunun içine, yavaş bir şekilde karbonatı ekleyin.
  • Daha sonra karıştırdığınız karışımı, lavabo giderine dökebilirsiniz.
  • Yaklaşık 10 dk. bekletin.
  • Sonra sıcak su dökün ve iyice temizlenmesini sağlayın.
  • Bu karışım kokunun giderilmesini sağlar, düzenli olarak haftada en az bir defa uygulayabilirsiniz.

Lavabo Kokusu İçin Evde Basit Yöntemler

Tuvalet lavabo kokusu nasıl giderilir ile alakalı pratik yöntemler şöyle:

  • Haftada en az bir defa; sirke-tuz karışımını lavaboya dökün sonra, kaynar su ile temizleyin.
  • Haftalık olarak tekrarlarsanız, atık yağların koku yapmasını engellersiniz.
  • Doğal yöntemlerden biri de, kahve telvelerini çok hafif sulandırın ve lavaboya dökün.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!