Ana SayfaModaTopuklu Ayakkabı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Topuklu Ayakkabı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kadınların en sık kullandığı ayakkabılardan bir tanesi topuklu ayakkabılardır. Çünkü özel günlerinizin daha özel olması ve şık görünmeniz için oldukça önemlidir. Bunun için seçimi konusunda da özen göstermek gerekir. Seçim yaparken dikkatli olunması gereken konuların başında ayakkabının nerede kullanılacağı gelir.

Esra Tahincioğlu
Esra Tahincioğlu
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Çünkü nerede kullanacağınıza karar vermeden bir topuklu ayakkabı seçmek büyük oranda anlamsız bir durum olacaktır. Çünkü bu bilgi olmadan topuğun boyu veya ayakkabının modelini belirlemek oldukça zor olur. Topuklu ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bazı ana başlıklar bulunur.

Topuğun Durumu

Topuklu ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda ilk olarak topuğun boyu gelir. Çünkü kullanacağınız yere göre uygun şekilde topuklu ayakkabı seçmek gerekir. Topuklu ayakkabıyı bir abiye elbisenin altında kullanacağınızda elbisenin uzunluğuna göre hareket edebilirsiniz. Abiyenin uzunluğuna uygun şekilde alacağınız topuklu ayakkabı daha iyi bir görüntü oluşmasına neden olur. Ayrıca fazla abartılı topuklu ayakkabılar rahat hareket etmenize engel olabilir. Üzerinde durmak imkansız hale gelebilir. Bunun için alışkanlıklarınıza göre topuklu ayakkabı uzunluğuna karar verilmelidir.topuklu ayakkabi alirken dikkat edilmesi gerekenler

Yapıldığı Malzeme

Topuklu ayakkabılar üzerinde durmanın bir nebze beceri gerektirdiği ayakkabılar olduğundan dolayı yapıldığı malzemenin durumuna mutlaka bakılmalıdır. Ayakta dururken zorlanabileceğiniz ve parmaklarınıza ağırlık geleceğinden dolayı malzemenin rahat ve gerçek malzemeden yapılması ayaklarınızda rahatsızlık hissetmenizi engeller. Böylece ne kadar topuklu olursa olsun daha rahat edersiniz. Çünkü malzemenin plastik olması halinde ayaklarınızın modele göre sıkışması, parmaklarınızın dar bir yapıda olan model ve esnemeyen malzemeden dolayı acımaya başlaması söz konusu olur. Bu da gecenizin veya zamanınızın kalitesini büyük oranda düşürecektir. Bunun için model kadar malzemeye de önem verilmelidir.

Model

Topuklu ayakkabı seçerken kadınların en sık yaptığı hatalardan bir tanesi modelin ayak yapısı ile uyumudur. Çünkü ayakkabı modelini sadece beğenmiş olmak yetmez. Ayakkabı modelinizin ayağınıza uygun olması ayağınızın sağlıklı kalması açısından da oldukça önemlidir. Bunun için modelin giyeceğiniz kıyafete uygun olması yanında yapıldığı malzeme, uygun topuk boyu ve kalitesi de seçimlerinizde ön planda olmalıdır.

Hangi Ayakkabı Nerede Giyilir?

Topuklu Ayakkabı İle Nasıl Yürünür?

Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bu Konular İlginizi Çekebilir!