Ana SayfaDekorasyonSalon Dekorasyonu Nasıl Olmalı, Nasıl Yapılır?

Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı, Nasıl Yapılır?

Salon dekorasyonu evin en önemli dekor parçalarından biridir. Peki salon dekorasyonu nasıl olmalı, büyük salon ve küçük salon dekorasyon önerileri.

Mustafa Saim
Mustafa Saim
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Salon dekorasyonu evin en önemli dekor parçalarından biridir. Evin genel görünümünü ve tarzınızı yansıttığınız önemli bir noktadır. Bu nedenle, öncelikle evin genel tarzına ve nasıl bir evde yaşamak istediğinizi karar vermelisiniz. Salon dekorasyonu nasıl olmalı, öncelikle evin ve salonun boyutları-şekli dikkate alınmalıdır. Dekorasyonun temel esası, ortama en uygun doğru parçaları seçmektir. Ayrıca, ortamın şıklığını ön plana çıkaracak renk ve ren ton uyumuna dikkat etmektir. Bu nedenle, evin salon boyutu ve şekli önem taşır. Geniş bir salon mu, küçük bir salon mu, ya da dikdörtgen veya kare şeklinde mi gibi sorulara yanıt bulduktan sonra koltukların ve diğer eşyaların yerleşim yerlerini ayarlamanız gerekir. Akabinde, renk uyumu ve eşya seçiminde; klasik ya da modern vb. bir nasıl bir evde yaşamak istediğinize dikkat etmelisiniz.

Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Salon dekorasyonu nasıl olmalı konusunda, evinizin boyutlarına ve klasik-modern zevkinize karar verdikten sonra, eşyalarınızı seçebilirsiniz. Salonun boyutları ve şekli tabii ki eşyaların doğru yerleştirilmesi ve şık bir görünüm kazanması açısından oldukça önemlidir. Salon boyutları büyükse dilediğiniz şekilde eşya yerleştirme işlemi yapabilir ve duvar renklerine karar verebilirsiniz. Ama salon boyutları küçük ise her zaman olması gerektiği gibi daha aydınlık duvar renkleri ve açık renk eşyalar dikkat çekecektir. Böylece, evin küçük formu geri planda kalarak dikkat çekmez.

Salon dekorasyonu aşamasında önemli bir nokta ise evin genel dekorudur. Eviniz klasik mi modern mi? Eşyalarınızı da bu yönde seçebilirsiniz. Modern evlerde, eşya sayısı daha azdır. Amaç ferah ve geniş bir ev görünümüne kavuşmaktır. Az eşya ile inanın daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Evinizde eşyalar yerine sizlerin nefes alması gerekir. Bu nedenle salonda ailenizde ortak vakit geçireceğiniz için herkesin zevkine hitap edeceği gibi sizleri ortak payda da buluşturması gerekir.

Salon dekorasyonu konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar:

  • Salon boyutu; küçük ya da büyük olması.
  • Salonun şekli; dikdörtgen mi kare mi vb.
  • Salon boyutu ve şekline göre eşya seçimi
  • Eşya seçimini etkileyen faktörler; kişisel zevkler, klasik ya da modern bir görünüm sağlamak, salonun şekli-boyutu.
  • Tarzınızı yansıtacak dekoratif ürünler; tablolar, çerçeveler, mumluklar, abajurlar, kitaplık vb. şeklindedir.
  • Evin genel olarak eşya malzemesi dikkate alınabilir; deri, kumaş vb. eşya seçimi.
  • Eşyalara göre perde seçimi; stor perde, tül perde vb.
salon dekorasyonu
salon dekorasyonu

Büyük Salon Dekorasyon Nasıl Olmalı?

Salon dekorasyonu nasıl olmalı, konusunda daha önce belirttiğimiz gibi salonun boyutları önemli bir yer alır. Büyük bir salonunuz var ise eşya seçiminde ve renk konusunda dilediğiniz dekore etme şansına sahip olursunuz. Bu açıdan kişisel zevklerinizi ön plana çıkarmak konusunda, hiçbir sakınca duymadan salon dekorasyonu yapabilirsiniz. Perde seçimi; tül, stor perde vb. ayrıca deri koltuklar ile modern bir görünüm gerçekleştirebilirsiniz. Ya da standart kumaş koltuk takımları ile dekore edebilirsiniz. Küçük renk detayları ile evinize bahar da getirebilirsiniz. Sarı, mavi ya da su yeşili tonlarına sahip şık koltuk takımları ile evinizi farklı ve tarz bir şekilde dekore edebilirsiniz. Salon büyük ve geniş olduğu için duvar renklerinde koyu renkleri de rahatlıkla zevkinize uygun düşünebilirsiniz. Fakat, mat ve pastel tonlar daha şık ve modern bir görünüm verebilir.

Küçük Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Salon dekorasyonu nasıl olmalı aşamasında, küçük boyutlarda bir salona sahip olanlar, bazı önemli detaylara dikkat edebilirler. Böylece daha şık ve geniş bir salon görünüm elde etmek mümkün olabilir. Duvar renginde boya da duvar kağıdı seçiminde; aydınlık olması için açık tonları seçmenizi tavsiye edebiliriz. Aynı şekilde eşya seçiminde de renk uyumunu dikkate almanız oldukça önemlidir. Böylece bir bütünü sağlayabilir ve daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca fazla eşya ile ortamı daha boğucu bir hale çevirmekten kaçınmak gerekir. Salon dekorasyonu ile kişisel zevkiniz ve evinizin şekli, salon boyutları ayrıca küçük dekoratif ürünler ile nefes alabileceğiniz hoş bir görsellik yaratabilirsiniz. Önemli olan küçük püf noktaları dikkat almaktır. Bu doğrultuda, mevcut evinizin salonunda da küçük değişiklikler ile kolay bir şekilde değişim yaratabilirsiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!