Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviKansere İyi Gelen Bitkiler Neler, Kanser Hastaları Nasıl Beslenmeli?

Kansere İyi Gelen Bitkiler Neler, Kanser Hastaları Nasıl Beslenmeli?

Kanser hastaları nasıl beslenmelidir? Kansere iyi gelen bitkiler nedir ve nasıl tüketilmelidir? Kanser hastaları için öneriler.

Mustafa Saim
Mustafa Saim
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Kanser türüne bakılmaksızın çeşitli kanser türlerini, alternatif tıp uygulamaları doğrultusunda sağlıklı beslenme ve bitkisel kürlerin yendiği birçok hastanın üzerinde tespit edilmiştir. Tabii bu aşamadan olumlu sonuçlar almak için, kanserin evresi ve erkan tanı aşaması gibi etkenlerde daha sağlıklı sonuçlanmasına ya da başarısız olmasına neden olabilir. Bu nedenle, içinde bulunduğunuz kanser türü doğrultusunda, sağlıklı beslenme yöntemleriyle kanser hücrelerini yenebilir ya da gecikmesini sağlayabilirsiniz. Kansere iyi gelen bitkiler ve besinler doğrultusunda sağlığınızı daha uzun vadede koruyabilirsiniz.

Kansere İyi Gelen Bitkiler ve Besinler

Kansere iyi gelen bitkiler ile çeşitli kürler ve çay tarifleri yapabilir, düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz. Böylelikle bağışıklık sistemini güçlenmesini yardım olurken, kanserli hücreler ile sağlıklı bir şekilde savaşabilirsiniz. Ayrıca, kanser tedavisi süresince radyoterapi ya da kemoterapi kanser tedavi süreçlerinde doğal bitkiler vücudunuzun direncini artıracaktır.

Kansere iyi gelen bitkiler ve besinler şöyle:

  • Brokoli; içeriğinde yer alan fitokimyasallar maddeler ile antioksidan özelliğine sahiptir. Özellikli, kolorektal kanseri tedavisinde önerilen besinler arasında yer alır. İçeriğinde maddeler net olarak belirlenemese de antioksidan özelliği ve enzimler ile vücudu kanser hücrelerinden arındırdığı öngörülmektedir.
  • Üzüm; içeriğinde bulunan Proanthocyanidine maddesi, vücudun doğal yapısındaki östrojen üretimini azaltır. Bu nedenle; akciğer, prostat, kolon, göğüs kanseri vb. durumlarda tedavi amaçlı besin olarak tavsiye edilir.
  • Ginseng; vücut direncinin güçlü bir şekilde yapılanmasını sağlamaktadır. Bu nedenle, vücudun hasara uğramasına yol açan, enfeksiyonlar ile savaşmasını sağlar.
  • Mür; anti-iltihap, anti-bakteriyel, anti-funga özelliklerinin yanında daha birçok açıdan vücuda fayda sağlamaktadır. Bu nedenle her türlü kanser türü için tedavi sürecinde tavsiye edilen besinler arasında yer aldığını söyleyebiliriz.
  • Yeşil çay: anti-iltihap özelliği olduğumdan; göğüs kanseri, prostat kanseri, karaciğer kanseri, pankreas kanseri, cilt kanser türleri için önerilir. Kansere iyi gelen bitkiler arasında yer alır.
  • Soya fasulyesi: Baklagillerin doğal yapısında bulunan fitoöstrojen maddesi, soya fasulyesi içeriğinde de yer alır. İlgili bileşen, vücut içerisindeki östrojenin maddesini kullanır ve kanserli hücre yapısına dönüşmesinin önüne geçer. İzoflavon içeren yapısı ile kanserin erken evresinde gerekli bir kimyasal olduğunu söyleyebiliriz. Göğüs, prostat, kolon, akciğer kanser hücrelerinin önüne geçmek için tavsiye edilir.
  • Maitake Mantarı: Kemoterapi ve radyasyon tedavilerinde gerçekleşen olumsuz durumların önüne geçmek için kullanılabilir. Saç dökülmeleri, bulantı belirtileri önler. Kanser tedavi sürecinde de oldukça etkilidir. Çiğ veya ızgarada pişirilerek tüketilmelidir.
  • Zeytinyağı: Zeytinyağı içerdiği vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir meyve ve meyve suyudur. Yemeklerde sağlık açısından kullanılması özellikle önerilir. Ayrıca, içerdiği hidroksityrosolun major bileşeni ile menopoz sonrasındaki dönemde görülen göğüs kanserlerinin önüne geçtiğini söyleyebiliriz.
  • Karbonhidrat Oranı Düşük Besinler: Kolon kanseri, göğüs kanseri vb. kanser türlerine karşı karbonhidrat oranı düşük besinler oldukça fayda sağlar ve önleyicidir. Süt, süt ürünler ile beslenen kişiler de ise kolon kanseri ihtimali oldukça düşüktür.
  • Aloe Vera: İçeriğinde bulunan bileşenler ile akciğer kanseri ve prostat kanser riskini düşürmektedir. Çiğ olarak tüketilmesi önerilir.
  • Buğday çimi: Kanserinin yayılma oranını düşürür. Buğday çimi suyunu içebilir ya da çiğ olarak tüketebilirsiniz. Toksin ve zararlı atıkların vücut içerisinden atılmasını sağlar. Ayrıca bağışıklık sisteminin güçlenmesini de sağlamaktadır.
  • Likopen içeren besinler; domates, guava, papaya, üzüm, kayısı, karpuzdur. Antioksidan özelliği ile likopen ve serbest radikallerin vücut içerisinden temizlenmesini sağlar. Kanser hücrelerinin de arınmasını sağlamaktadır. Prostat, akciğer, mide kanser türleri için özellikle önerilir.
  • Ayrıca her türlü sebzeler ve meyveler önerilir. Salatalık, havuç, muz, ıspanak, bezelye, mercimek vb. şeklindedir. Proteinler, bitkisel yağlar, lifli besinler özellikle tüketilmelidir. Kansere iyi gelen bitkiler ve besinler ile sağlıklı bir şekilde beslenebilir ve kansere karşı önlem alabilirsiniz.
kansere i̇yi gelen bitkiler 2
kansere i̇yi gelen bitkiler

Kanser Hastalarının Beslenme ve Yaşam Tarzı

Kansere iyi gelen bitkiler ve besinler doğrultusunda, sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenmek önem taşır. Günde sık sık ama az porsiyonlar ile yemek yiyebilirsiniz. Günde 5 ya da 6 öğün yemek yiyebilirsiniz. Yemekleri yavaş bir şekilde ve yüksek miktarda çiğneyerek tüketmelisiniz. Aşırı soğuk ya da sıcak yemek yememeye özen göstermeniz gerekir. Alkol, kola vb. asitli içeceklerden uzak durulması gerekir. Yemeklerdeki tuz oranı da oldukça düşük olmalı olabildiğince tüketmemeye özen göstermelisiniz. Yaz aylarında, güneşin zararlı ışınlarının aktif olduğu saatlerde dışarı çıkmamaya özen göstermeniz gerekir. Sabah 10:30 civarı ile 16:00 saatleri arasında güneşten uzak durmak gerekir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!