Ana SayfaModaSaç ModelleriKadın Saç Modelleri, Trend Modelleri Neler?

Kadın Saç Modelleri, Trend Modelleri Neler?

Bu sene kadınlar için hangi saç modelleri daha çok ilgi görecek? Yeni trend saç modelleri hangileri? İşte tüm detaylar.

Mustafa Saim
Mustafa Saim
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Kadınlar için, güzellik ve bakım oldukça önemlidir. Tabii ki kişisel bakım doğrultusunda, güzellik de kendiliğinde gelişir diyebiliriz. Genel olarak bakımlı olan her kadın, kendine özgü güzelliğe sahip olabilir. Bu nedenle bakım oldukça önem taşır. Cilt bakımı ve saç bakımı bu noktada öne çıkar. Kadın saç modelleri doğrultusunda herkese yakışan modeller bulunur. Günümüzde örgü modelleri geçtiğimiz sezonlar gibi hale popülerliğini koruyor. Örgü saç modellerinin, 30.000 yıl öncesine dayandığına dair bilgiler mevcuttur. Geçmişin yansımalarını günümüzde her alanda hissettiğimiz gibi, saç modellerinde de karşımıza çıkıyor.

Kadın saç modelleri; saç örgü modelleri, topuz modeller, at kuyruğu, çift topuz modeli, yarım at kuyruğu modeli, boksör örgü modelleri, yarım topuz, dağınık topuz, düşük at kuyruğu, yandan ayrılmış saç modelleri, örgülü topuz, yan örgüler vb. şekilde sayısız saç modeli mevcuttur. Her bir model kişinin tarzı ve saç boyutuna göre yapılabilir. Kimi kadınlara uzun saç daha yakışırken, kimilerine ise kısa saç daha modern bir görünüm katmaktadır. Bu nedenle saç modellerini de bu yönde belirleyebilirsiniz.

Kadın Saç Modelleri

Kadın saç modelleri, günümüzde ve geçmişte sayısız faklı formlarda oluşturulmuştur. Kadınların güzelliğine güzellik katan saçlar, modelleri ile de daha tarz olmalarını sağlar. Bu açıdan oldukça önem taşıdığını söyleyebiliriz. Ayrıca, her bir saç modelini; günün farklı saatlerinde ya da katılacağınız, gideceğiniz yere göre tercih edebilirsiniz.

Kadın saç modelleri; saç örgü modelleri, topuz modeller, at kuyruğu, çift topuz modeli, yarım at kuyruğu modeli, boksör örgü modelleri, yarım topuz, dağınık topuz, düşük at kuyruğu, yandan ayrılmış saç modelleri, örgülü topuz ve yan örgüler şeklinde farklı saç tasarımlarına sahiptir. Saçlarınızın dolgunluk yapısında ya da yoğun olmasına göre, saç örgü modellerini tercih edebilirsiniz. Her ortama uyum sağlayabilen, örgü modelleriyle oldukça tarz duracağınızı söyleyebiliriz. Klasik topuz modeli genelde, nişan, düğün vb. daha resmi davetlerde tercih edilmektedir. Sizlerde bu doğrultuda katılacağınız ortamın ambiyansına uygun şekilde, daha salaş görünüme sahip topuz modelleri tercih etmeniz olasıdır.

kadın saç modelleri 2
kadın saç modelleri

Trend Saç Modelleri Neler?

Trend saç modelleri arasında öncelikle, örgü modellerinin olduğunu söyleyebiliriz. Birbirinden özel örgü modeli ve tarzı olduğu için, herkese hitap özelliğe sahiptir. Küçük detay örgüler ile saçlarınıza ahenk katabilirsiniz. Yandan örgü, dağınık örgü modeli, örgülü topuz modelleri, boksör örgü vb. şeklinde sayısız örgü modeli vardır. Her bir örgü modelini, günlük iş hayatınızda ya da özel davetlerde tercih edebilir ve tarzınızı yansıtabilirsiniz. Ayrıca, yazın sıcak etkisi ile uzun saçlarınıza örgü modelleriyle tarz verirken, sıcağın etkilerinden de kurtulabilirsiniz.

Trend Kadın saç Modelleri

Yarım At Kuyruğu Modeli

Havalı saç modellerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Oldukça basit bir yöntemle saçlarınıza yarım at kuyruğu modeli uygulayabilirsiniz. Saçlarınızın üst bölümünden elinizde bir tutam aldıktan sonra, at kuyruğu şeklinde küçük bir toka ile toplayabilirsiniz. Her yüz tipini uygun bir görünüme sahiptir. Saçlarınızı hafif dalgalı bir görünüm vererek, at kuyruğu modelini yapabilirsiniz. Böylece daha havalı bir görünüm elde edersiniz.

Yarım Topuz Kadın Saç Modeli

Yarım topuz saç modelli de yarım at kuyruğu kadar ilginç ve kolaydır. Sokak saç modelleri arasında da her zaman dikkat çekici özelliğe sahip olduğunu belirtebiliriz. Saçlarınızın süt bölümünden bir tutam alarak topuz şekline getirdikten sonra küçük bir toka ile tutturabilirsiniz.

Dağınık Topuz Saç Modeli

Dağınık topuz saç modeli de günümüzde, oldukça yüksek oranda kullanılan ve tarz görünüm veren saç modellerinden biridir. Ev ortamlarında da genellikle en çok kullanılan saç modelidir. Evdeki rahatlığı dışardaki hayatımıza yansıtmak adına, saçlarınızı doğal bir şekilde toplayarak dağınık bir şekilde toplayabilirsiniz. Böylece rahat ve salaş görünümlü saçlarınızla tarz olursunuz.

Taç Örgü Saç Modeli

Örgü modelleri arasında, taç örgü dikkat çeken modeller arasında yer alır. Trend saç modeli ile sizlerde tarz görünmek istiyorsanız, saçlarınıza taç örgü modeli yapabilirsiniz. Oldukça pratik bir uygulama ile evde kendinizde yapabilirsiniz. Saçların her iki yan bölümünden de ördüğünüz saçları, tepe noktasında birleştirerek taç örgü modeli ortaya çıkacaktır. Kadın saç modelleri doğrultusunda sizlerde kendi tarzınızı yaratabilirsiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!