Ana SayfaSağlıkGöbek Yağlarından Kurtulamıyorum!

Göbek Yağlarından Kurtulamıyorum!

Göbek yağları ile mücadele ettiği halde kilo veremeyen kişiler için hazırlanmış bu yazıda, stres, su tüketimi, uykusuzluk ve C vitamini tüketimine ve bunların kilo vermeye etkilerine değinilmiştir.

Esra Tahincioğlu
Esra Tahincioğlu
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Kilo vermek ve verilen kiloların kalıcı bir şekilde giderilmesi oldukça zorlu ve emek isteyen bir süreçtir. Özellikle 40 yaş üstü kadınların karşı karşıya kaldığı göbek yağlarından kurtulamama sorunu, günümüzün en büyük depresyon sebepleri arasında sayılmaktadır. Doğru ve dengeli beslenmenin yanı sıra düzenli spor alışkanlığı edinmek, kişinin kolayca kilo vermesine yardımcı olmaktadır. Hem düzenli besleniyor, hem de spor yapıyorsanız ve hala göbek yağlarından kurtulamıyorsanız, bunlara dikkat ediniz.

Stres

Stres, kilo verme sürecinde olumsuz etkiye neden olan bir durumdur. Çünkü stresli zamanlarda salgılanan kortizol hormonu, kişinin karın yağlarının güçlenmesini ve artmasını sağlar. Bu nedenle stres, özellikle göbek bölgesinde kilo alımına büyük etki eder. Kişi kilo almamak için stresli olunan zamanlarda stresin ve gerginliğin azalmasına yardımcı olan etkinlikler yapmalıdır.

Uykusuzluk

Günde 8 saat uyunmadığı zamanlarda gün içerisinde stres ile karşı karşıya kalınır. Bu da kortizol hormonunun salgılanmasını, dolayısı ile kilo alımını beraberinde getirir. Bu nedenle günde en az 8 saat uyku uyunmaya dikkat edilmelidir.

İnsülin Seviyesi

Karbonhidrat tüketimine dikkat etmemek, aşırı şeker tüketmek ya da boyalı ve glutenli besinlerle beslenme sonucunda vücutta insülin salgılanır. Aşırı insülin salgılanması sonucunda da kortizol seviyesi artış gösterir. Bunun sonucunda ise göbek bölgesi yağlanmaları ortaya çıkar. Ayrıca kortizol seviyesinin artması, insülin direncinin de zayıflamasına yani azalmasına neden olur. Bu durumda ise diyabet 2 denilen şeker hastalığı ortaya çıkmaktadır.

Karbonhidrat tüketimini azaltmak, vücutta üretilen insülin miktarını azaltarak, karın bölgesi yağlanmalarının azalmasını sağlar.

C Vitamini Tüketimi

C vitamini tüketmek stres ve kaygı ile baş etmede büyük öneme sahiptir. Bu nedenle sabah kahvaltıda tüketilen C vitamini, karın içi yağlanmalarının da önüne geçmektedir. C vitamini ayrıca zindelik ve enerji vermektedir. Bu da gün içerisinde daha az strese kapılmayı sağlar. Sabah saatlerinde içilen bir bardak taze portakal suyu, bir günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaktadır. Bu da stresle baş etmede olumlu etkiye sahiptir.

Sonuç olarak, her bir maddede görüldüğü gibi, göbek bölgesi kilo alımının temelinde stres ve kaygı yer almaktadır. Stresle baş etme yöntemleri konusunda bilgi sahibi olmak ve bu bilgileri hayata uygulayabilmek, kişinin daha sağlıklı ve zayıf olmasına yardımcı olur.

Sağlıklı beslendiğim halde kilo veremiyorum, çok fazla spor yapıyorum ama hala şişmanım, göbek yağlarımdan kurtulamıyorum, karın bölgem çok yağlandı gibi sorunlardan bahseden tanıdıklarınız var ise, onlara Göbek Yağlarından Kurtulamıyorum yazımızı gönderebilir, yazı içerisindeki bilgileri onlarla paylaşabilirsiniz.

Ayrıca yorum bölümünden konu hakkındaki yorumlarınızı paylaşabilir, diğer okuyucuların da bilgi sahibi olmasını sağlayabilir, onların da göbek bölgesindeki kilolarla baş etmelerine yardımcı olursunuz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!