Ana SayfaGüzellikCilt BakımıEn Etkili ve En İyi Güneş Kremleri

En Etkili ve En İyi Güneş Kremleri

Yaz aylarında güneşten korunmak için En Etkili ve En İyi Güneş Kremleri listesini sizin için hazırladık. İşte cildinizi güneşten koruyacak kremler.

Esra Tahincioğlu
Esra Tahincioğlu
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Cildin daha genç ve enerjik görünmesi için, cildinizi güneş ışınlarından korumanız gerekir. Çünkü, UV ışınları cildin yaşlanmasını hızlandırır. Bu nedenle özellikle yaz aylarında, güneş koruyucu kremleri kullanmak önem taşır. Yapılan bir araştırmaya göre, erken yaşlanmanın ve kırışıkların en büyük sebeplerinden biri,  güneş ışınlarına karşı bilinçli bir şekilde korunmamaktır. Özellikle; temmuz ve ağustos aylarında, erken oluşabilecek kırışıkların önüne geçilmek gerekir. Bu nedenle, en etkili ve en iyi güneş kremleri 2019 yılına ait ürünleri deneyebilirsiniz.

Ayrıca, en etkili ve en iyi güneş kremleri tercihinizde kimyasal madde içermeyen ürünlere de yönelmeniz önem taşır. Güneşe çıkmadan önce, etkili bir güneş kremini cildinize sürmeli ve böylece dışarı çıkmalısınız. Güneş kremi seçerken; yoğun bir şekilde yağ bazlı olmamasına dikkat edebilirsiniz. Ayrıca en önemli etkenlerden biri de kimyasal içermeyen, güneş kremlerini tercih etmektir.

En Etkili ve En İyi Güneş Kremleri

En etkili ve en iyi güneş kremleri ile alakalı piyasada, sayısız ürün yer alır. Bu nedenle, her ürünü kullanmak yerine cilt sağlığınızı koruyan ve güneş etkilerini en aza indirgeyen ürünleri tercih etmelisiniz. Ama unutmayın ki tehlikeli saatlerde hiçbir koruyucu ürün, % 100 koruma sağlamaz. Bu nedenle tehlikeli saatlerde UV ışınlarından uzak durmak gerekir.

En etkili ve en iyi güneş kremleri ile alakalı bazı örnekler şöyle:

  • Coola Sunscreen Body Spray SPF 30 Citrus Mimosa: Ferah kokusuyla baştan çıkaran özelliğe sahiptir. %70 organik içeriği ile kimyasal içermeyen özelliğiyle dikkat çeker. Ayrıca Vegan-cruelty-free formülüyle de ilgi odağı olduğunu söyleyebiliriz.
  • Shiseido Urban Environment UV Protection Cream Broad Spectrum: SPF 40 For Face:Body: Hafif bileşen formülüyle, keyifli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Cildinizi UV ışınlarına karşı ve hava kirliliğine karşı korur. Ayrıca serbest radikallere karşı da koruma sağlayan etkenlere sahiptir.
  • Clarins Sunscreen Multi-Protection: Frenk üzümü, beyaz çay ve kavun özleri içeren yapısıyla, antioksidan görevi görür. Aynı şekilde cildin yaşlanmasını geciktirir ve yağsız formülüyle dikkat çeker.
  • Jart Every Sun Day UV Sunscreen: Cilt tarafından anında emilen, hafif yapılı güneş koruyucu kremi, pembe alt tonuyla solgun ciltlere ve koyu lekeleri aydınlatan enerjiye sahiptir.
  • Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion: Suya dayanıklı formüle sahiptir. Plajda, spora giderken, aşırı sıcak günlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense: Yağsız, kokusuz formülüyle hassas cilt dostu bir koruyucudur. SPF 50 koruma faktörü sağlar, hem de makyaj öncesi cildinizi nemlendirir.
  • Murad City Skin Age Defense: Mineral yapıya sahip ürün, transparan dokusu ve hafif içeriğiyle; hassas ve reaksiyon göstermeye meyilli ciltler için gayet uygundur.
  • Sisley Super Soin Solaire: SPF 30 içeren formülü E vitamini içerir, cildi serbest radikallere karşı korur. Kamelya yağı ve shea yağı içeren yapısıyla dikkat çeker.

Güneş Kremi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

En etkili ve en iyi güneş kremleri 2019 yılına ait, çeşitli popüler ürünler mevcuttur. Fakat öncelikle güneş koruyucu alırken, kimyasal katkı maddeleri içermeyen ürünlere yönelmenizi tavsiye edebiliriz. Cildinizi; organik ve temiz içerikli güneş kremleri ile koruyabilirsiniz. Böylece, cilt sağlığınızı korurken, UV ışınlarının etkilerini de en aza indirmiş olursunuz. Piyasada yer alan güneş koruyucuları seçerken, içindekileri detaylı bir şekilde incelemeniz oldukça önemlidir. Aksi halde UV ışınlarından korunmak isterken, cildinizi daha büyük bir tehlikenin içine atabilirsiniz.

En etkili ve en iyi güneş kremleri ile ilgili günümüzde sayısız ürün yer alır. Bu açıdan tercih etmekte zorlanabilirsiniz. Ama öncelikli seçiminiz, ürün içeriği olmalıdır. Özellikle meyve ekstralarından elde edilen, antioksidan formüle sahip koruyucuları tercih etmeniz; cilt sağlığınız açısından daha güvenlidir. Bu nedenle popüler ürünleri tercih etmek yerine, ürünlerin içeriklerinde yer alan kimyasal katkı maddelerini incelemenizi tavsiye ediyoruz. Bilinçli bir koruma sağlamak için, bilinçli bir tüketici olmak oldukça önemlidir. UV ışınları kadar, kimyasal içerikli güneş kremleri de zararlı etkiye sahiptir. Sağlığınız için, bu konuya hassasiyetle yaklaşmanız ve önem vermeniz gerekir. Güneş kremi tercihinizi, etkili ve en iyisi olması yönünde, kimyasal içermeyen ürünlere yönelmenizi özellikle tavsiye ediyoruz.

Güneş Kremi Nasıl Seçilir? – En İyi Türk & Avrupa Dermokozmetik Güneş Kremleri

Hangi Cilt Tipine Hangi Cilt Koruyucuları Tercih Edilmelidir?

Güneş Koruyucu Seçerken Dikkat! Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bu Konular İlginizi Çekebilir!