Ana SayfaGüzellikCilt BakımıDoğal Peeling Tarifleri, Nasıl Yapılır?

Doğal Peeling Tarifleri, Nasıl Yapılır?

Kimyasal veya farklı maddeler içeren ürünler yerine evde kendiniz doğal peeling tarifleri ile güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.

Mustafa Saim
Mustafa Saim
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Cilt bakımı ve güzelliği özellikle kadınlar için önem taşımaktadır. Günlük maruz kalınan, kir, toz, vb. çevresel etkenli nedenlerden dolayı, cildi her gün düzenli bir şekilde temizlemek ve bakım yapmak gerekmektedir. Ayrıca, haftalık bakım rutinleri arasında da tabii ki peelingler ve maskeler yer alır. Cildi ölü derilerden tamamen arındırmak için, haftada en az iki defa peeling ve maske yapmak gerekir. Bu konuda yardımımıza, evde kolaylıkla hazırlanabilen doğal peeling tarifleri yetişir.

Doğal peeling kategorisinde, maskeler ve peeling uygulamaları aşamalı bir şekilde seyreder. Bu nedenle genellikle içerikleri birbirine benzer. Evlerimizde bulunan, meyveler, doğal bitkiler vb. besinler ile kolay bir şekilde doğal peeling tarifleri hazırlamak mümkündür. Kahve peelingi, limon, domates, çilek, nar, vb. meyve ve sebzeler ile oluşan doğal peelingler oldukça fazladır.

doğal peeling yapımı
doğal peeling yapımı

Evde Doğal Peelingler Nasıl Yapılır?

Evde yapılan pratik doğal peeling tarifleri şöyle:

Kahve Peelingi:

Evde günlük olarak tükettiğiniz, Türk kahve telvesini atmadan, cildinize peeling yapabilir ve böylece kahvenin güzelliğinden daha fazla yararlanabilirsiniz. Şekersiz olan kahve telvesini, temiz cildinize dairesel masajlar yaparak uygulayabilirsiniz. Böylece cilt üzerine yerleşen ölü derileri temizler ve cildinizin bebeksi bir güzelliğe kavuştuğunu görürsünüz. Ayrıca, cildi kuru olanlar, kahve telvesinin içine bepanthen kremi de ekleyebilir.

Mısır Unu ve Limonlu doğal peeling tarifleri:

Bir yemek kaşığı limon suyu, şeker, bir yemek kaşığı mısır unu, iki yemek kaşığı gül suyu. Hazırlanışı: Unu, gül suyu ile yedirerek karıştırın ve hamur kıvamına getirin. Şekeri, limon suyunu ve esansiyel olarak limon yağını ekleyin. Bütün malzemeleri güzelce karıştırın. Daha sonra temiz cildinize, dairesel masajlar yaparak uygulayın. Yaklaşık birkaç dakika uyguladıktan sonra, soğuk su ile yıkayın. Ardından tonik ile cilt gözeneklerinin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.

Şeker ve Zeytinyağı Peelingi:

2 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım yemek kaşığı limon suyu. Malzemeleri, bir kabın içinde güzelce karıştırın. Kıvamlı hale geldikten sonra, yüzünüze masaj yaparak peelingi uygulayın. 10 dk kadar beklettikten sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayabilirsiniz.

Çilek Peelingi:

4 çay kaşığı badem yağı, birkaç damla lavanta esansı, bir tutum tuz. Hazırlanışı: Tuz ve yağı bir kabın içine alın, karıştırın ve üzerine esansı ekleyin. Hazırladığınız karışımı, temiz cildinize dairesel masaj yaparak uygulayın. Birkaç dakika beklettikten sonra, ılık su ile yıkayabilirsiniz. Haftada birkaç defa yapabilirsiniz.

Yoğurt ve Tuz peelingi:

2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt, bir yemek kaşığı ince dneiz tuzu. Malzemeleri bir kabın içine alın ve yedirerek karıştırın. Ardından temiz cildinize, karışımları masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 20 dakika kadar bekletip, soğuk- hafif ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Greyfurt Peeling tarifi:

Bir adet Greyfurt meyvesinin suyu ve bir yemek kaşığı şeker. Malzemeleri bir kabın içine alın ve güzelce karıştırın. Yüzünüze sürdükten sonra, birkaç dakika beklettikten ılık su ile yıkayabilirsiniz. Haftada en az 3 defa uygulayabilirsiniz. Fakat, bir günlük aralar ile uygulamanız tavsiye edilir.

Domates ve Limon Peelingi:

Bir adet domates, yarım limon suyu, iki yemek kaşığı şeker. Domatesi bir kasede ezebilirsiniz. Ardından üzerinde, limon suyunu ve şekeri ekleyin. Karışımı, temizlediğiniz cildinize, dairesel hareketler ile masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 15 dakika kadar bekletin ve soğuk su ile yıkayın. Haftada birkaç defa uygulayabilirsiniz.

Kum Peelingi:

Doğal peeling tarifleri arasında yer alan kum peelingi için; denizde bulunduğunuz durumlarda, kumu nemli cildinize masaj yaparak peeling uygulayabilirsiniz. Nazikçe uyguladığınız yöntemler ile cildiniz ölü derilerden arınacaktır.

Buhar Peelingi:

Bir kabın içinde bir miktar suyu kaynatın ve temiz cildinizi, üzerine tutun, Buharın etrafa yayılmaması için mutlaka bir havlu ile başınızı kapatın. Yaklaşık 15 – 20 dakika bekletebilirsiniz.

evde doğal peeling
evde doğal peeling

Peeling Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Evde doğal peeling tarifleri ve uygulamalarını denerken özellikle dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle cildinizin mutlaka temiz ve hijyenik olmasına dikkat etmeniz gerekir. Cilt gözeneklerinizin açılması önemlidir, böylece, peeling etkisi cildin derinlemesine etki edebilir. Ayrıca, düzenli aralıklar ile hafta içinde birkaç defa peeling uygulamalarının yapılması gerekmektedir. Bu nedenle, temiz bir cilt ve düzenli peeling uygulamaları doğrultusunda temiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!